fbpx

אכילה אוהבת: איך האוכל שאני אוכלת משפיע על המצב הרגשי שלי

ספרית VOD פתוחה לחברי תודעה בריאה.

להתחברות או הרשמה לחצו כאן

גליה עזרן

מטפלת בכירה ברפואה איורוודית. בוגרת תוכנית המטפלים הבכירים של ה-IAA (International Academy of Ayurveda), בהנהלת פרופ'Subhash Ranade. הרבליסטית, בוגרת הקורס לתזונה מסורתית של אייל שפרינגר. מרצה ומלמדת איורוודה במסגרות שונות. מטפלת בקליניקה בכרכור ובתל אביב.

על ההרצאה

איזה אוכל הכי שובה את לבכם – מתפצח וקרנצ’י או רך ונימוח? מה אתם יותר אוהבים לאכול – אוכל חריף, ארומטי ומתובל או אוכל “נקי” ואפילו תפל? איזה צבע יותר דומיננטי אצלכם בצלחת – לבן, ירוק, אדום, כתום?
האיורוודה, הרפואה ההודית החכמה, מלמדת אותנו להתייחס לאוכל שאנחנו אוכלים/ות בצורה שונה לחלוטין מהראייה המערבית המקובלת. את ההודים הקדמונים לא מעניין אם יש באוכל יותר פחמימות, שומנים או חלבונים – מעניין אותם איך הוא נראה, מה המרקם שלו, איזה תכונות יש לו, למשל האם הוא כבד או קל, האם הוא אוורירי או דחוס, מחוספס או חלקלק, חם או קר והכי חשוב – איזו השפעה התכונות של המזונות הללו יוצרים אצלנו בגוף, בתודעה וברגש כשאנחנו נוטים לאכול אותם באופן קבוע.
לכן לפי הרפואה ההודית נקודת המוצא היא שאין בריא ולא בריא – יש מתאים או לא מתאים. כי אם אנחנו נראים שונה; אחד גבוה, רזה ודק, השני מלא ומוצק. אחת נמרצת ותזזיתית, השנייה כבדה ואיטית. אחת נוטפת זיעה כל הקיץ, השנייה לא מגירה אפילו טיפה אחת – למה שאותו אוכל יתאים לכולנו?
נתחיל את הסדנה בהיכרות קצרה עם טיפוסי הגוף-נפש של האיורוודה (ואטה-פיטה-קאפה) דרך הגונות (התכונות) האופייניות להם – מי יותר חם ותזזיתי, מי יותר כבד ואיטי, מי חד ומי מעגל פינות ועוד.
נחקור את הגונות גם דרך המזונות השונים: איך נראה ומרגיש אוכל שמייצר בגוף חוסר שקט ותזזית לעומת אוכל שמייצר יציבות וקרקוע, איזה מאכלים תורמים לחדות מחשבה ובהירות ואיזה ממסכים אותנו, מה מתקיים אצלנו בגוף ובתודעה כשאנחנו אוכלים הרבה יותר ירקות ומעט מדי דגנים למשל ועבור מי זה עשוי להיות ממש מתאים ולמי מומלץ לעשות בדיוק את ההפך, ועוד.
כשלומדים להתבונן באופן הזה על עצמנו ועל האוכל שמונח על הצלחת שלנו, ניתן להעמיק ולדייק את האכילה שלנו באופן שמייצר איזון בכל הרבדים – מהפיזי/גופני, דרך הרובד הרגשי ועד לרובד האנרגטי המעודן ביותר.
מוזמנים ומוזמנות.

 

שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter

תכנים נוספים שיכולים לעניין אותך

אכילה אוהבת: איך האוכל שאני אוכלת משפיע על המצב הרגשי שלי

שינוי גודל גופנים

תודה שבחרת להצטרף לרשימת התפוצה אנה מלא/י את המייל שלך כאן:

קהילה יקרה,

הפעילות שלנו מבוססת על נדיבות הלב,
ניתן להצטרף למפגשים באופן חד פעמי,
וכן על בסיס גישה ל-30 יום למפגשים השונים. 

נשמח לראותך,
מיכל גורל
תודעה בריאה

המערכת מתחברת, זה יכול לקחת כמה שניות...

קהילה יקרה,

הפעילות שלנו מבוססת על נדיבות הלב,
ניתן להצטרף למפגשים באופן חד פעמי,
וכן על בסיס גישה ל-30 יום למפגשים השונים. 

נשמח לראותך,
מיכל גורל
תודעה בריאה

כיף שחזרת!

אין לך עדיין חשבון?

המערכת מתחברת, אנא המתינו...

קהילה יקרה,

הפעילות שלנו מבוססת על נדיבות הלב,
ניתן להצטרף למפגשים באופן חד פעמי,
וכן על בסיס גישה ל-30 יום למפגשים השונים. 

נשמח לראותך,
מיכל גורל
תודעה בריאה

קהילה יקרה,

הפעילות שלנו מבוססת על נדיבות הלב,
ניתן להצטרף למפגשים באופן חד פעמי,
וכן על בסיס גישה ל-30 יום למפגשים השונים. 

נשמח לראותך,
מיכל גורל
תודעה בריאה

הרשמה לאכילה אוהבת: איך האוכל שאני אוכלת משפיע על המצב הרגשי שלי

קהילה יקרה,

הפעילות שלנו מבוססת על נדיבות הלב,
ניתן להצטרף למפגשים באופן חד פעמי,
וכן על בסיס גישה ל-30 יום למפגשים השונים. 

נשמח לראותך,
מיכל גורל
תודעה בריאה

תכני הכנס הכנס חלק מאירועי תודעה בריאה ופתוחים לך לצפייה. לקבלת ניוזלטרים יעודיים לכנס הצטרפו כאן לכנס ללא תשלום נוסף

בועז עמיחי

כתוב את הכותרת כאן

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

כיף שחזרת!

אין לך עדיין חשבון?

כמה משלמים? אתם מחליטים!

ההרצאות הן חלק מפרוייקט "“תודעה בריאה” – מרחב מקוון למודעות חברתית והתפתחות אישית

המבוסס על רצון טוב למען הקהילה. הצטרפו לקהילה וקבלו גישה לכל תכני “תודעה בריאה” למשך 30 יום בעלות מינימלית של 50 שקלים ועד 200 שקלים. אנחנו נדאג לתוכן האיכותי ואתם תחליטו כמה לשלם.

*המרצים בכנס משתתפים בשכר סמלי, ובכל הרצאה תוכלו לתמוך בהם בנפרד ככל שתחפצו​

לחינוך מיני מיטיב.

לחינוך מיני מיטיב

ההצטרפות לכנס מעניקה לכם כניסה לכל מפגשי הכנס, ובנוסף לכך גישה לתודעה בריאה במשך 30 יום 

בועז עמיחי

כתוב את הכותרת כאן

ראשון בבוקר

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

הרשמה לשידור לייב

קישור לזום

תודה שנרשמת

תודה שנרשמת למפגש שלנו.
מצורף לינק לכניסה דרך אפליקציית זום:

קישור לזום