יוצא שכבר כמעט 30 שנה אני כרוך בעולם הגסטרונומי, והוא בי.. אני שף, מורה לבישול, יועץ גסטרונומי, מטפל באכילה רגשית ומנחה מיינדפולנס ( לא תמיד בסדר הזה..) אחד משורשי הגסטרונומים העמוקים יותר יונק מהמטבח התאילנדי, שם גרתי תקופה וניהלתי מסעדה קטנה בתחילת דרכי בבישול. שם גם חוויתי את ראשית הצמחונות שלי, כשסיבובי בשווקים הפגישו אותי בצורה הישירה של צרכנות מן החי. Kin je בתאילנדית, פרושו אוכל צמחוני, או לאכול מזון צמחוני, וזו אמירה שנאמרת גם עם קונוטציה נזירית ברחוב התאילנדי. לא תמיד קל למצוא אוכל צמחוני מגוון בין שלל דוכני המזון הנוהגים להגיש מנות המערבות בשר או חומרי גלם נילווים ( רטבים, שומן, ותוספות למנה) השעונים על עולם החי.
יוצא שכבר כמעט 30 שנה אני כרוך בעולם הגסטרונומי, והוא בי.. אני שף, מורה לבישול, יועץ גסטרונומי, מטפל באכילה רגשית ומנחה מיינדפולנס ( לא תמיד בסדר הזה..) אחד משורשי הגסטרונומים העמוקים יותר יונק מהמטבח התאילנדי, שם גרתי תקופה וניהלתי מסעדה קטנה בתחילת דרכי בבישול. שם גם חוויתי את ראשית הצמחונות שלי, כשסיבובי בשווקים הפגישו אותי בצורה הישירה של צרכנות מן החי. Kin je בתאילנדית, פרושו אוכל צמחוני, או לאכול מזון צמחוני, וזו אמירה שנאמרת גם עם קונוטציה נזירית ברחוב התאילנדי. לא תמיד קל למצוא אוכל צמחוני מגוון בין שלל דוכני המזון הנוהגים להגיש מנות המערבות בשר או חומרי גלם נילווים ( רטבים, שומן, ותוספות למנה) השעונים על עולם החי.
יוצא לך לאכול כדי להתנחם? להפיג שעמום? להפחית לחץ?
לראות את חבילת השוקולד מצטמצמת, ולא להצליח להפסיק?
לאכול כדי להימנע מרגש לא נעים? או כי האוכל פשוט שם…?
אכילה רגשית הינה תופעה אנושית רחבה. היא חוצה תרבויות, מגדר, וגיל. זו אינה אכילה הנובעת מרעב, כלומר: אכילה בריאה שמגיבה למנגנוני הרעב והשובע הטבעיים. זוהי אכילה שמטרתה לווסת מצבים רגשיים לא נעימים, לעיתים קשים. אכילה רגשית לאורך זמן, משבשת את זיהוי תחושות הרעב והשובע הטבעיות, מעלה את משקל הגוף, ומכבידה בהחלט גם על הנפש.
אכילה רגשית נתפסת כיום כסוג של התמכרות. בשונה מהתמכרויות מוכרות אחרות לחומרים שונים (למשל אלכוהול, סמים ותרופות) או להתנהגויות (צפייה ומשחק ב”מסכים”, עבודה, ספורט) שאין לנו באמת צורך קיומי בהכנסתם אלינו לגוף/תודעה, אוכל- אנחנו חייבים לצרוך… לכן התמכרות זו נחשבת גם לקשה ומורכבת להתמודדות.
בסדנא זו אנסה לשפוך קצת אור על המעגלים הפסיכו-פיזיים המניעים את ההרגל הזה שנקרא אכילה רגשית, ואתן כמה “קצוות חוטים” של פתרונות ואפשרויות להניע תהליך של שינוי.
יוצא לך לאכול כדי להתנחם? להפיג שעמום? להפחית לחץ?
לראות את חבילת השוקולד מצטמצמת, ולא להצליח להפסיק?
לאכול כדי להימנע מרגש לא נעים? או כי האוכל פשוט שם…?
אכילה רגשית הינה תופעה אנושית רחבה. היא חוצה תרבויות, מגדר, וגיל. זו אינה אכילה הנובעת מרעב, כלומר: אכילה בריאה שמגיבה למנגנוני הרעב והשובע הטבעיים. זוהי אכילה שמטרתה לווסת מצבים רגשיים לא נעימים, לעיתים קשים. אכילה רגשית לאורך זמן, משבשת את זיהוי תחושות הרעב והשובע הטבעיות, מעלה את משקל הגוף, ומכבידה בהחלט גם על הנפש.
אכילה רגשית נתפסת כיום כסוג של התמכרות. בשונה מהתמכרויות מוכרות אחרות לחומרים שונים (למשל אלכוהול, סמים ותרופות) או להתנהגויות (צפייה ומשחק ב”מסכים”, עבודה, ספורט) שאין לנו באמת צורך קיומי בהכנסתם אלינו לגוף/תודעה, אוכל- אנחנו חייבים לצרוך… לכן התמכרות זו נחשבת גם לקשה ומורכבת להתמודדות.
בסדנא זו אנסה לשפוך קצת אור על המעגלים הפסיכו-פיזיים המניעים את ההרגל הזה שנקרא אכילה רגשית, ואתן כמה “קצוות חוטים” של פתרונות ואפשרויות להניע תהליך של שינוי.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.