בהנחיית סנדיה בר קמה · יום ראשון, 04.10 · 20:00-20:30
‘רוחניות חילונית’ אצלך בסלון, השיחה השבועית המקוונת עם סנדיה בר-קמה
סדרה של 4 מפגשים מידי שבוע החל מה-4.10.
60 ש”ח לחברי וחברות תודעה בריאה, ו-90 ש”ח עבור מי שאינו/ה מנוי/ה.
זוהי תקופה מאתגרת ומורכבת; מלאה באי-ודאות ובלבול, ורובנו חוות וחווים דאגה, כעס, לחץ וסטרס.
רובנו היינו רוצות’ים לעצור לרגע, לקחת אוויר, לפגוש את עצמנו, להתחבר לכאן ועכשיו כדי להירגע, להיזכר מי אני. לנשום. לקבל השראה ופרספקטיבה מיטיבה.
אבל קשה לעצור את המירוץ. אנחנו אומרות’ים: אחר כך… עוד מעט… רק אגמור לעשות עוד רק דבר אחד… ופתאום מגיע הערב והיום נגמר. ואנחנו מבטיחות לעצמנו שמחר…
אבל יום רודף יום ושבוע רודף שבוע והחיים נוזלים לנו בין האצבעות…
אז אם גם לך קשה למצוא זמן – אני רוצה להזמין אותך תוכנית ייחודית,
של מפגש שבועי איתי, של שיחה על תכנים שונים ומגוונים,
רק חצי שעה בשבוע. אצלך בבית.
לא צריך לנסוע לשום מקום,
אפשר מהנוחות של הסלון או חדר העבודה,
לצפייה בזמן שמתאים לך, במהלך השבוע או בסופ”ש,
עם כוס קפה או תה צמחים או שוקו חם…
לקראת מותו של הבודהה הוא השאיר אחריו צוואה לא-כתובה ולא-שגרתית לקהילה המתרגלת.
הוא אמר: “היו אי לעצמכן’ם.”
כלומר, אל תפתחו תלות בשום דבר חיצוני, כי ביטחון אמיתי ואושר בר-קיימא אפשר למצוא רק בתוכנו, כאשר אנחנו “אי לעצמנו”.
מה זה אומר להיות אי לעצמנו?
איך אפשר לפתח יציבות של אי? איך לפתח את היכולת להיות בקשר עמוק עם מה שקורה מבלי להתערער או לשים חומות ושריון? איך להיות ברגישות מבלי לקחת ללב באופן שיגרום לנו מועקה וסבל? איך אפשר להיות באינטימיות עם החיים מבלי ליפול לחרדה וייאוש?
בדיוק בשביל זה התוכנית, שבה נשוחח, נתרגל ונלמד איך להיות אי לעצמנו.
נלמד דרכים שיעזרו לנו לחיות את החיים ביותר שלווה ורוגע, יותר שמחה וקבלה;
דרכים שיאפשרו לנו להיות הא’נשים היצירתיים, המשגשגים, הנדיבים, הסבלניים, הפתוחים והשמחים שיש ביכולתנו להיות.
אלו איכויות שנמצאות בעומק ההוויה של כולנו, גם אם הן לא תמיד זמינות לנו בחיי היומיום.
בתוכנית נלמד אופנים אפקטיביים לפגוש ולהבין את הקשיים שלנו, את הדפוסים שמפעילים אותנו – ואיך להשתחרר מהם.
נקבל כלים פרקטיים שיעזרו לנו יותר לקבל את הדברים כפי שהם ופחות להילחם עם המציאות, ניפתח לראות דברים מנקודות מבט אחרות שנותנות לנו השראה, ונגביר את האור והשמחה בחיינו, שזה מה שכולנו רוצות’ים, לא?
זה הרבה יותר בידיים שלנו ממה שאנחנו נוטות’ים לחשוב.
המפגש השבועי יכלול תכנים שונים שישאבו השראה ממסורות שונות: מהמקורות הבודהיסטיים העתיקים, מהפסיכולוגיה המערבית, מהמסורת היהודית, הגישה ההודית הקדומה, הפילוסופיה האינדיאנית, ועוד.
נעסוק רק בתכנים שהם רלוונטיים לחיינו העמוסים במאה ה-21, ויכולים להיות עוגן שבועי של שפיות ושל תמיכה בהיותנו “אי לעצמנו”.
הנושאים יהיו מגוונים ומכל תחומי החיים:
התמודדות עם פחדים וחרדות, חמלה, תקשורת בינאישית, אינטימיות, חוויות מיסטיות, כעס ותסכול כְשערים לטרנספורמציה, סמכות פנימית, היעוד של הנשמה, חיבור לטבע, איך להתמודד עם רגשות אשמה, אחדות ואחד-נֶס, לדעת לנוח, משמעות המעשים שלנו בעולם, סינכרוניות, טבע הבודהה וטבע האדם, הזדקנות ומוות, דיאלוג עם הילד’ה הקטן’נה, אלוהים, מה זו אהבה, האם יש ניסים בעולם, איך אפשר לקבל את הדברים כפי שהם וגם לפעול למען שינוי, אושר עילאי, ועוד.
התוכנית כוללת שיחה של חצי שעה פעם בשבוע שתגיע אליכן’ם למייל (יש גם אפשרות להצטרף לשיעור בלייב),
ומפגש חודשי של שעה בלייב, שבו יהיה אפשר להביא את השאלות הבוערות של חיינו ולקבל מענה בראי התפיסות הבודהיסטיות ואחרות.
התוכנית תעניק גם ליווי שבועי מוקלט של מענה לשאלות על איך התכנים מתקשרים לחיי היומיום (קצת כמו להחזיק את היד, משהו שכולנו צריכות’ים, לא?).
כולכן’ם מוזמנות’ים – אין צורך בניסיון קודם.
מקווה להתראות בתוכנית.
על המנחה:
סנדיה בר-קמה, מתרגלת ומלמדת בדרך הדהרמה: דרך הלב והתבונה. משתמשת בכלים מהמסורת והתרגול הבודהיסטי ומהמסורת של האי-שניות (נון-דואל).
מורה ללימוד ותרגול מיינדפולנס, בודהיזם ומדיטציית ויפאסנה, מתרגלת ומלמדת מזה 25 שנים. חיתה 7 שנים חיי פרישות ותרגול באשרם ליוגה ומדיטציה בארצות הברית.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.