יפתח ברקת (“יפתח לחם”), אופה-אומן כבר מעל 20 שנה. התמחה באפיה מסורתית (לחמי שאור). במאפיה שמים דגש על תהליכים אטיים וטבעיים תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, טבעיים ומלאים. לאורך השנים עסק יפתח גם במטבח הטבעוני (באירוח, ייעוץ ויצירת מתכונים ותפריטים עבור מסעדות), בהוראה (סדנאות לאופים חובבניים ומקצועניים) וכמובן באפייה (את הלחמים המיוחדים ניתן לפגוש בשוק האיכרים בנמל תל אביב בימי ששי). בשנים האחרונות לצד האפיה עוסק יפתח בגידול חיטות עתיקות, חיטות מורשת שלא גודלו פה דורות…. כל שנה גדל היבול וזו השנה הראשונה שהמאפיה מציעה גם לחמי מורשת!
יפתח ברקת (“יפתח לחם”), אופה-אומן כבר מעל 20 שנה. התמחה באפיה מסורתית (לחמי שאור). במאפיה שמים דגש על תהליכים אטיים וטבעיים תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, טבעיים ומלאים. לאורך השנים עסק יפתח גם במטבח הטבעוני (באירוח, ייעוץ ויצירת מתכונים ותפריטים עבור מסעדות), בהוראה (סדנאות לאופים חובבניים ומקצועניים) וכמובן באפייה (את הלחמים המיוחדים ניתן לפגוש בשוק האיכרים בנמל תל אביב בימי ששי). בשנים האחרונות לצד האפיה עוסק יפתח בגידול חיטות עתיקות, חיטות מורשת שלא גודלו פה דורות…. כל שנה גדל היבול וזו השנה הראשונה שהמאפיה מציעה גם לחמי מורשת!
משחר האנושות ועד ימינו החיטה היא הגידול המרכזי והמשפיע ביותר… ולמרות זאת, בשנים האחרונות הולכת וגדלה אי-סבילות לחיטה – אז מה בין חיטה מודרנית, חיטה עתיקה, ויכולתן להזין אותנו באמת?
בשנים האחרונות החלה התעוררות והתעניינות מחודשת באותן חיטות עתיקות ונשכחות – לא רק בגלל געגוע סנטימנטלי, אלא מכיוון שככל שהצטמצם הבסיס הגנטי של החיטות המודרניות המגודלות, כך הן נהיות רגישות ופגיעות יותר…
וערכן התזונתי הולך ויורד, ויכולת ההולכה של כוחות מרפא, חיות וחוכמת האדמה אלינו ,הניזונים ממנה, הולכת ודועכת…
מגיעה לנו הזכות להתוודע לטעימות ולכוחות הגלומים בחיטה ובלחם! בהרצאה נבין ונלמד כיצד זה אפשרי.
משחר האנושות ועד ימינו החיטה היא הגידול המרכזי והמשפיע ביותר… ולמרות זאת, בשנים האחרונות הולכת וגדלה אי-סבילות לחיטה – אז מה בין חיטה מודרנית, חיטה עתיקה, ויכולתן להזין אותנו באמת?
בשנים האחרונות החלה התעוררות והתעניינות מחודשת באותן חיטות עתיקות ונשכחות – לא רק בגלל געגוע סנטימנטלי, אלא מכיוון שככל שהצטמצם הבסיס הגנטי של החיטות המודרניות המגודלות, כך הן נהיות רגישות ופגיעות יותר…
וערכן התזונתי הולך ויורד, ויכולת ההולכה של כוחות מרפא, חיות וחוכמת האדמה אלינו ,הניזונים ממנה, הולכת ודועכת…
מגיעה לנו הזכות להתוודע לטעימות ולכוחות הגלומים בחיטה ובלחם! בהרצאה נבין ונלמד כיצד זה אפשרי.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.