ללכת יחד את הדרך בשנת תרגול והעמקה
שנה עם פמה צ׳ודרון
להתעוררות הלב הנבון
שנה עם פמה צ׳ודרון להתעוררות הלב הנבון
"החוכמה, הכוח, הביטחון - הלב והתודעה המתעוררים תמיד נגישים לנו- כאן, עכשיו, תמיד." פמה צ'ודרון
הדרך לחיות חיים משוחררים ממתח ולפתוח את הלב, היא להתחיל היכן שאנחנו נמצאים. כשנצא יחד לשנת הלימוד המעמיקה והיחודית הזאת , נגלה את דרך הלב הנבון המזמינה אותנו לעורר את הלב שלנו, לטובתנו, לטובת הסובבים אותנו והעולם.
במהלך השנה נלמד את הקורסים המוקלטים של פמה בליווי קבוצות תרגול שבועיות שיאפשרו לנו להתמך זה בזה ולהעמיק את הלימוד שלנו בתוך הקבוצות שיווצרו.
מפגש פתיחה לתכנית בהנחיית לילה קמחי
"אמנות ודהרמה - כשהחיים מתפרקים"
מפגש מעמיק ומעורר השראה בהשראת ספרה של פמה צ'ודרון, "כשהדברים מתפרקים", בהנחיית:
שיר מלר-ימגוצ’י – אוצרת התערוכה במוזיאון וילפריד ישראל לאמנות המזרח
טל אמיתי-לוי – אמנית המציגה במוזיאון
לצפייה במפגש:
שבוע פתיחה
מוזמנות ומוזמנים להרשם לשבוע הראשון של התוכנית ב 50 ש״ח.
במהלך השבוע נשדר את ההקלטה של השיעור הראשון בקורס עם פמה 11 פעמים יחד עם מפגשי הליווי שלנו.
שימו לב בכל השידורים של פמה-
נשדר את אותה הקלטה, כך שתוכלו לבחור לצפות בה מתי שנוח לכן.ם
בשבוע זה:
- נלמד לזהות את הדפוסים שלנו שאינם מועילים ומובילים לסבל.
- נטפח את התפיסה שהחוכמה והחמלה אותן אנחנו מחפשים כבר נמצאות בתוכנו.
- נראה כיצד לחשוף אותן ולאפשר להן להתבטא
מה התוכנית כוללת?
3 קורסים מוקלטים עם פמה צ׳ודרון
במהלך השנה נלמד 3 קורסים של פמה (בין 10 ל 13 מפגשים כל קורס). כל מפגש בקורס ישודר 13 פעמים בשבוע לבחירה מתי לצפות.
מפגשי ליווי והעמקה
מדי שבוע יתקיימו 2 מפגשי ליווי: עם רון אלון ועם מליסה בר אילן
מפגשי שאלות ותשובות
2 מפגשי שאלות ותשובות בשבוע עם נעמה כהן
סיכומים וחומרים כתובים
מדי שבוע תקבלו סיכומים של השיעורים, חומרי קריאה, המלצות לתרגולים ועוד
מפגשי מדיטציה וקריאה יומים
מפגש בוקר יומי לתרגול מדיטציה וקריאה בספרים של פמה
מפגש לימוד וקריאה מתוך טקסטים מסורתיים
מפגש שבועי בו נקרא ונעמיק בטקסטים מסורתיים
מטרת התוכנית השנתית לעזור לנו להפנים ולהטמיע את הלימוד ותובנות מהשיעורים של פמה לתוך חיי היום שלנו.
תוכלו במהלך השנה לבחור במה וכמה להשתתף, ולהתאים את התוכנית לצרכים האישיים שלכן.ם
חטיבה ראשונה : לגעת בלב העניינים
ללמוד לשחרר פחד ולחיות עם חמלה ואומץ
התעוררות הלב הנבון - השאיפה להועיל
הדרך היחידה לחיות חיים משוחררים ממתח ולפתוח את הלב, היא להתחיל היכן שאנחנו נמצאים. כשאנחנו יוצאים לקורס הזה ביחד, אנחנו מוזמנים לזנק ישירות לנתיב החסד – דרך שמזמינה אותנו לעורר את הלב שלנו, לטובתנו, לטובת הסובבים אותנו והעולם.
נתחיל על ידי למידה לזהות את הדפוסים שלנו שאינם מועילים ומובילים לסבל. נטפח את התפיסה שהחוכמה והחמלה אותן אנחנו מחפשים כבר נמצאות בתוכנו בליבנו ובתודעתנו – והעבודה שלנו היא לחשוף אותן ולאפשר להן להתבטא.
החוכמה לעזוב את אזור הנוחות שלנו- מעבר להרגלים
כאשר אנו מתחילים לנטוש את הדרכים הרגילות שלנו לראות את העולם, אנו עשויים לחוות הצצות לטבעה הגמיש והמשתנה תמיד של המציאות. תובנות אלו עשויות להיות מעבר לתפישה היום יומית שלנו את המציאות.
בשיעור זה נבחן איך ללכת באומץ מעבר לגבולות הרגילים שלנו פמה תציג את תרגול מדיטציית הטונגלן, המחבר אותנו עם הכוח הטבוע בנו ומגביר את יכולת החמלה שלנו, גם בנסיבות קשות.
הכוח להרפות: מצוקה וקושי כשער לתובנה
ככל שנבין יותר את הסבל שלנו, נוכל להבין גם את הסבל של אחרים – אבל מה קורה כשאחרים הם הגורם לסבל שלנו? בשיעור זה, נחקור את חכמתו של המורה טוקמה זונגפו בעבודה עם האתגרים הקטנים והיומיומיים של אינטראקציות חברתיות. במקום לקחת באופן אישי דברי שבח או האשמה כלפינו, נוכל לשאול: מיהו ה״אני״ הזה, שאותו אנשים משבחים או מאשימים? האם קיים “אני” פנימי וקבוע? ההשלכות של שאלות אלו עשויות לשנות את הדרך שבה אנו מתנהלים עם חברים ואויבים כאחד.
נעים ולא נעים: שילוב כל חוויה בנתיב החמלה והחסד
כולנו שמענו את העידוד “לשמור על ראש פתוח”. התורות בשיעור זה לוקחות את העצה הזו לשלב הבא, כאשר אני פמה מנחה אותנו דרך החוכמה של Tokmé Zongpo בנוגע לטבע המוחלט של התודעה וחוסר האגו. אנו גם נחקור את הכרת תודה כדלק לתרגול הטונגלן שלנו. בעבודה עם האינטראקציות החברתיות. במקום לקבל שבחים או האשמות באופן אישי, אנחנו יכולים להעמיק ולשאול: מה זה שאנשים משבחים או מאשימים? האם יש עצמי מהותי? ההשלכות של שאילת שאלות אלו עשויות לשנות את האופן שבו אנו מתקשרים עם חבר ואויב כאחד.
ששת האיכויות לחיים משוחררים
במסורת הבודהיסטית ישנן שש איכויות משחררות (פרמיטות) לתרגול ולחיי היום יום : נדיבות, סבלנות, משמעת, התלהבות, מדיטציה וחוכמה.
בשיעור הזה פמה מראה לנו איך אנחנו יכולים להתחיל להכניס את האמצעים המיומנים האלה לחיי היומיום שלנו. נחקור כיצד התגלמות שלהן בחיינו יכולה לתמוך בתנועה לעבר חיים חכמים ופתוחים יותר.
ערות בכל רגע
בנתיב החסד, אנו מפתחים את היכולת לעבוד עם התודעה שלנו בכל מצב. כך שגם אתגרי החיים, קשיים ככל שיהיו, הינם הזדמנות לתרגול ולחזרה לעצמנו.
במפגש זה נלמד להתבונן בפגמי
, Tokmé Zongpo מציע לנו חוכמה לחשוף את הפגמים הנסתרים שלנו ולהיות מועיל ביותר לאחרים.
חטיבה שנייה : לשנות את התודעה ולפתוח את הלב
אימון התודעה לחמלה ולחופש
בחטיבה השנייה לשנות את התודעה לפתוח הלב נטפח ונבסס בחיי היום יום את האיכויות אותן הכרנו בקורסים הקודמים. פמה תלמד את 59 פסוקי הלוג’ונג, שכל אחד מהם הוא הזדמנות לתרגול יומיומי של האיכויות השונות שלמדנו. בקורס נעמיק בתרגול הטונגלן המרכזי לבודהיזם הטיבטי, אותו התחלנו להכיר בקורס הראשון. בעזרת קריאה בפסוקי הלונג’ונג, נלמד להכיר את טבע הבודיצ’יטה – פוטנציאל החופש הבלתי תלוי שהוא טבענו. נלמד להכיר את הכוחות הפנימיים אותם נטפח כדי להתעורר.
לנוח בפתיחות
בשיעור זה נכיר את ארבעת התרגולים הבסיסיים לתרגול התודעה, שיתמכו בתרגול על הכרית ובבית. נלמד ונתרגל מדיטציה של שקט ומנוחה (שמטהה), כדי למצוא את המרחב לעצור ולנשום באמצע כל דבר ובתוך כל סיטואציה. נכיר ונעמיק ביכולת הבלתי מוגבלת לחוכמה וטוב-לב שנמצאת בנו כבר עכשיו.
בחינה רעננה של תנועת האגו
בשיעור נבין איך תנועתה המסובכת והמסבכת של המחשבה מגדילה את הסבל, וכיצד להפסיק להזין את התהליך. נלמד איך להתמודד עם מכשולים וקשיים יומיומיים בעזרת הומור, גמישות ויצירתיות.
נמשיך ונעמיק בתרגול הטונגלן, אותו התחלנו ללמוד בקורס הקודם ונגדיל את החמלה לכל היצורים ולעצמנו.
להפוך תשוקה למרפא
בשיעור נתרגול יצירה ופיתוח של חירות פנימית על ידי הרפייה מתפיסות נוקשות ומן התגובות הנפשיות בהן אנו מורגלים. נבין איך אנחנו נתקעים ושוקעים בהיקשרות ואובססיה ואיך להשתחרר מהן.
נלמד טכניקות תרגול להפיכת רגעי מצוקה להשראה וסלילת הדרך להתעוררות הבודהיצ’יטה – דרך החמלה.
הנחיות לחיים ולמוות
בשיעור נכיר ונלמד על חמשת הכוחות שיכולים להנחות אותנו לאורך החיים ועד לסופם. נלמד לפתח בטחון עצמי בכל מצב. נפנים ונטמיע את הידיעה שיש לנו את כל מה שאחנו צריכים כדי להתעורר.נלמד להתיידד עם עצמנו ונלמד לשחרר סיפורים שליליים שאנו מספרים על עצמנו.
להתמסר לאהבה
בשיעור זה נרחיב את מעגל החמלה כך שיכלול אפילו אנשים שמקשים עלינו. נלמד את הטקסט הקלאסי של “16 ההתחייבויות של אימון התודעה”. דרך לימוד הטקסט נאמץ שיטות תמיכה חיוניות ליצירת ושמירת אורח חיים בריא. נבסס הרגלים מנטליים טובים שיגדילו את השמחה ויפחיתו סבל.
מורה דרך להתעורוות
בשיעור נטפח שוויון נפש ונפתח תודעה יציבה בתוך הנסיבות המשתנות והבלתי צפוייות של החיים. נלמד לזהות ולתקן סדרי עדיפויות שגויים וליצור את התנאים שימשיכו לתמוך בתרגול. נגלה כיצד להפוך את תרגול אימון התודעה לנתיב לכל החיים שישמור על חיים מעשירים, מלאי משמעות וחמלה.
חטיבה שלישית : שמחת השחרור
שישה תרגולים לשחרור מתח וסבל אצלנו ואצל אחרים
בחטיבה השלישית הכוללת את הקורס ״שמחת השחרור״ פמה תעמיק בששת הפעולות המשחררות מסבל (פארמיטות) שהתחלנו להכיר בחטיבה הקודמת : נדיבות, משמעת עצמית, סבלנות, מאמץ משמח, יציבות הרוח וחכמה.
נלמד את החשיבות שלהן לחיינו ולחיי הסובבים אותנו וכיצד לתרגל אותן כמדיטציה ובחיים שלנו.
חוכמה ותובנה
פמה תתחיל עם “חוכמה מעבר לחוכמה”. באמצעות תרגול החוכמה, כל שאר האיכויות נלמדות ונתמכות: נדיבות, משמעת, סבלנות, מאמץ שמח ומדיטציה. לכן זהו מקום טוב להתחיל ולהבין מהי “חוכמה מעבר לחוכמה”. בשיעור הזה נלמד תרגולים להתנעת הטיפוח של תובנה בחיי היומיום שלכם.
נדיבות
באופן מסורתי, תרגול הפרמיטות מתחיל עם נדיבות. נדרש זמן וכוונה כדי לפתח את שריר הנדיבות, וכמו עם השרירים הפיזיים, לא כדאי למתוח את עצמכם יותר מדי בהתחלה. תנו לעצמכם זמן לחזק ולהאריך את שרירי הנדיבות שלכם. בשיעור הזה נכיר תרגולים של נדיבות ונתינה ללא ציפיות, וגם תרגול לנתינת מתנת האומץ.
מחויבות ומשמעת
משמעת יכולה להיות מילה מאתגרת לרבים מאיתנו—היא יכולה לעורר אסוציאציות של עונש, סבל והימנעות. פרמיטת המשמעת מזמינה גישה שונה לחלוטין— היא מעודדת למצוא את החלק היצירתי בנו, כדי להתחבר למשמעת חכמה שתומכת בנו לחיים בנוכחות. בשיעור הזה נגלה תרגולים למודעות לתפקיד המשמעת בחייכם, כמו גם תרגולים לתועלת אחרים.
איכות הסבלנות
ככל שהעולם שלנו הופך ליותר סוער ונרגש, כך הסבלנות הופכת להכרחית יותר. רק תחשבו על הפעם האחרונה שנהגתם בכביש מהיר בשעת העומס. בשיעור הזה נלמד תרגולים להתמודדות עם אתגרים כמו נהגים חסרי אחריות (או אתגרים קרובים יותר כמו משפחה או עמיתים לעבודה). בנוסף נלמד כיצד לטפח סבלנות על ידי נוכחות לתגובות שעולות בכם בחיי היומיום.
השתדלות לשמחה
כולנו מכירים את התחושה של התלהבות מהחיים, וכולנו מכירים גם את הימים שבהם קשה לנו להחזיק את עצמנו. בדרך כלל, ההבדל בין יום כזה לאחר נובע ממה שקורה לנו, ולא מה שאנחנו מביאים לסיטואציה. אבל באיזו תדירות אנחנו מטפחים בפועל את היכולת להביא התלהבות לחיי היומיום שלנו כתרגול, ללא קשר לנסיבות? בשיעור הזה נלמד איך לתרגל התלהבות ונבחן איך עצלות מופיעה בחיינו.
דרך הבודהיסטווה
בחלק האחרון של הקורס, אנחנו חוזרים לתרגול בעיניים רעננות, לאחר שעברנו על כל שש הפרמיטות. תהיה לנו הזדמנות לשקול כיצד השתנה התרגול שלנו במהלך הקורס, ונחפש למצוא את האתגר הבא בתרגול, בהמשך המסע בנתיב השחרור והחסד.
קבוצות ליווי לתוכנית
בלב העניינים עם לילה קמחי – בודהיזם לעומק ימי ג׳ 20:00-21:30
כיצד להרחיב את ההבנה של נושאי הקורס, תוך שימוש בזוויות חדשות ותרגול מעשי. בכל מפגש, המשתתפים ייחשפו לתכנים שיאפשרו להם להתבונן על חייהם ועל התרגול מזווית רחבה יותר, ולחקור כיצד להטמיע את הלימוד בחיי היומיום. לילה מתמקדת בפיתוח איכויות כמו חמלה, נוכחות מודעת ושחרור ממתח, תוך דגש על ריקמת הלימוד והתרגול לחיי היומיום.
במהלך המפגשים, המשתתפים ילמדו ליישם את התובנות והכלים שלמדו בקורסים של פמה צ’ודרון בצורה עמוקה יותר, דרך מדיטציה, לימוד, ותרגול.
מפגשי ליווי עם רון אלון יום א׳ 13:30-14:30
המפגשים יכללו תרגולים הקשורים לשיעורים אותם תלמד פמה. הבהרה והעמקה של מושגים מרכזיים. חיבור הנלמד לחיי היום יום ואפשרות לשאלות ולדיון.
מפגשי ליווי עם מליסה בר אילן ימי ד׳ 19:30-20:30
הליווי יתמקד בחיבור הפרקטיקות הנלמדות בקורסים של פמה לחיי היומיום, כדי להטמיע את הלימוד באופן מעשי ואותנטי. ניתן דגש לחיבור בין הפרקטיקות של חמלה, קבלה עצמית וגמישות רגשית לבין ההתמודדויות היומיומיות שלנו, כך שהלימוד יהיה מעשי ונגיש בכל רגע של החיים.
מידע על התוכנית:
תאריכים ומועדי הקורסים של פמה
התוכנית מתחילה ב – 3.11
בשנה הקרובה נשדר 3 קורסים מוקלטים של פמה לפי התוכנית הבאה:
לגעת בלב העניינים 13 מפגשים 3.11.24 – 26.1.25
לשנות את התודעה ולפתוח את הלב 10 מפגשים 16.2.25 – 6.4.25
שמחת השחרור 12 מפגשים 8.6.25-24.8.25
הקורס הראשון ״לגעת בלב העניינים״ ישודר החל מה 3.11.24. כל הקלטה תשודר 13 פעמים לפי הלוז הבא:
ראשון 15:00
ראשון 19:30
שני 13:00
שני 19:30
שלישי 09:00
שלישי 18:00
חמישי 09:00
חמישי 19:30
שישי 09:30
שבת 10:00
שבת 20:30
בנוסף כל פרק ישודר פעמיים שבוע לאחר מכן, לטובת כאלו שלא יכלו לצפות או ירצו לצפות פעם נוספת:
ראשון 10:30 שידור הפרק מהשבוע הקודם
רביעי 19:30 שידור הפרק מהשבוע הקודם
מפגשי הליווי לקורס
קבוצות הליווי ימשיכו לאורך כל השנה ויאפשרו למי שמעוניינת בכך לקחת חלק בתהליך קבוצתי עמוק ומשמעותי.
המטרה שלנו ליצור קבוצת סנגה שהולכת דרך ביחד, ושעם הזמן הפתיחות וההכרות יאפשרו לצלול עמוק יותר בתכנים ובלימוד.
מפגשי ליווי עם רון אלון יום א׳ 13:30-14:30
המפגשים יכללו תרגולים הקשורים לשיעורים אותם תלמד פמה. הבהרה והעמקה של מושגים מרכזיים. חיבור הנלמד לחיי היום יום ואפשרות לשאלות ולדיון.
על רון : אני פסיכותרפיסט ולומד, מתרגל ועוסק בתחום המדיטציה, המיינדפולנס והבודהיזם כבר מעל 25 שנה. תמיד מרגש אותי לחלוק מהידע והניסיון שלי, לראות וללוות אנשים אחרים בלימוד ובדרך המופלאה הזאת.
מפגשי ליווי עם מליסה בר אילן ימי ד׳ 19:30-20:30
הליווי יתמקד בחיבור הפרקטיקות הנלמדות בקורסים של פמה לחיי היומיום, כדי להטמיע את הלימוד באופן מעשי ואותנטי. ניתן דגש לחיבור בין הפרקטיקות של חמלה, קבלה עצמית וגמישות רגשית לבין ההתמודדויות היומיומיות שלנו, כך שהלימוד יהיה מעשי ונגיש בכל רגע של החיים
על מליסה: MA בטיפול באומנות , מנחה מדיטציה ומיינדפולנס ומטפלת בחוויה סומטית (SE) מיינדפולנס וחמלה. אמא לשלושה ויועצת הנקה מוסמכת. גרה בתל אביב ובמקור מארה״ב.
מפגשי שאלות ותשובות
שלוש פעמים בשבוע נקיים מפגשי שאלות ותשובות בסוף שידור ההקלטה של פמה בהנחיית נעמה כהן וד”ר נעמה לובל.
המפגשים הללו יתקיימו:
בימי שני בתום השיעור של פמה שמתחיל ב 19:30 – עם נעמה כהן
בימי חמישי בתום השיעור של פמה שמתחיל ב 19:30 – עם נעמה כהן
בימי שבת בתום השיעור של פמה שמתחיל ב 20:30 – עם ד”ר יהודית לובל
המפגשים הללו יאפשרו לשאול שאלות, לשתף בחוויות, ולקיים שיח על הנלמד.
מפגש לימוד בחברותה וקריאה מתוך טקסטים מסורתיים
ימי רביעי 16:30-17:30
קבוצה שבועית בהנחיית מיכל גורל ונעמה כהן שבמהלכה יהיה זמן ללימוד של טקסטים מסורתים, לימוד בחברותה והעמקה של מה שנלמד אצל פמה.
המפגשים הללו יכללו חלוקה לחדרים, ואפשרות לשתף ולעבור תהליך משמעותי בקבוצה.
למעוניינים בכך – תהיה אפשרות ל״באדי״ – חבר.ה לדרך שתהיו בתקשורת אישית במהלך השבוע.
הרשמה לקורס
עבור מנויים במסלול המורחב, ההרשמה מתבצעת דרך עמוד ההרשמה לקורסים
בכל שאלה אפשר לפנות לנעמה, רכזת הקורס והשנה עם פמה. שלחו הודעת ווצאפ למספר:
קורס לגעת בלב העניינים
מתאים למי שרוצה רק לצפות בהקלטות של פמה
♡ 13 מפגשים בזום לייב של שידורים מוקלטים של הקורס לגעת בלב העניינים בהנחיית פמה צודרון
♡ סיכומים כתובים
עלות הקורס: 580 ש״ח
עלות הקורס+ תוכנית הליווי לתקופת הקורס: 1080 ש״ח
♡ 10 מפגשים עם לילה קמחי
♡ מפגשים שבועיים עם רון, מליסה ונעמה
♡ מפגש שבועי של לימוד בטקסטים
♡ תרגולי מדיטציה בבקרים וקריאה בספר של פמה צודרון
הצטרפות לשנה עם פמה צודרון
מתאים למי שרוצה לקחת חלק בתהליך משמעותי של העמקה ולמידה כחלק מקבוצה
♡ 3 קורסים מוקלטים עם פמה צודרון לאורך השנה
♡ מפגשי ליווי והעמקה
♡ מפגשי שאלות ותשובות
♡ מפגשי מדיטציה יומיים
♡ מפגש לימוד שבועי של קריאה מתוך טקסטים מסורתיים
עלות : 270 ש״ח לחודש
- תשלום מתחדש- אפשר לבטל את ההשתתפות בתוכנית מתי שתרצו
הצטרפות לשנה עם פמה צודרון+ מועדון תודעה בריאה
מתאים למי שרוצה גישה לכל התכנים של תודעה בריאה
♡ 3 קורסים מוקלטים עם פמה צודרון לאורך השנה
♡ מפגשי ליווי והעמקה
♡ מפגשי שאלות ותשובות
♡ מפגשי מדיטציה יומיים
♡ השתתפות בכל שאר הקורסים של תודעה בריאה, כולל: קורסי מיינדפולנס ובודהיזם של סנדיה בר קמה, אלה טולנאי ולילה קמחי.
♡ השתתפות בכל מועדון תודעה בריאה
עלות : 330 ש״ח לחודש
- תשלום מתחדש- אפשר לבטל את ההשתתפות בתוכנית מתי שתרצו
פמה צ׳ודרון- מורה בודהיסטית אהובה, סופרת, נזירה ואמא. מהווה השראה למליוני אנשים ברחבי העולם שננגעו מהלימוד והדוגמאות שלה לחיים של טוב בתוך תקופה מורכבת זאת.
כתבה ספרים רבים, וביניהם רבי המכר ״כשהדברים מתפרקים״ ו״הדברים שמפחידים אותך״. החלה את תרגולה ב 1972 ומאז הפכה לאחת המורות המובילות בעולם.