מיינדפולנס. נכנסים לעומק.

מרחב למיינדפולנס, מודעות וקשיבות

לחיות עם יותר שקט, תבונה ומשמעות בחיים

בימים אלו של חוסר וודאות, אנו נרגשים לחבר ביחד מנחים ומורים ממגוון תחומים שיציעו תובנות ונקודות מבט שונות על הדרך, עומק ויישומים של המיינדפולנס במרחבים השונים. המיינדפולנס כתרגול שעוזר לנו להגיע לרמות גבוהות יותר של שקט פנימי עמוק, אי שיפוטיות ונוכחות מודעת בחיים.  המיינדפולנס גם  כצוהר לדרך שלמה של תבונה, אכפתיות ורגישות אוהבת לעצמנו ולסובבים אותנו. וכן , כצוהר לחיים משוחררים  וחופשיים יותר, המלווים באיזון פנימי, שמחה, אהבה, וחמלה.

הצטרפו אלינו למרחב של מודעות והעמקה שבו נכיר מגוון זוויות של המיינדפולנס במגוון הרצאות בלייב, לצד שיחות מוקלטות ומדיטציות. יחד נגלה את כוחה של המודעות.  חיבורים מרתקים, ומעמקים נוספים. 

מרחב המיינדפולנס, בודהיזם ומדיטציה

מה מחכה לך?

מסלול העמקה שכולל מגוון תכנים שממשיכים את המסע המופלא שיצרנו כבר בכנס:
• שמונת הנתיבים לשחרור- שבו נעמיק בחיבור בין הדרך הבודהיסטית למערכות יחסים, התמודדות עם כאב וקושי, נוכחות ומודעות, הקשבה לעצמנו ולאחרים, פרנסה, תקשורת , אורח חיים ועוד.
• מיינדפולנס – קורס מיינדפולנס למטפלים, שיעורים ותרגולים  והרצאות אורח שיגיעו במהלך השנה
• תרגול מדיטציה יומי
• ועוד מגוון תכנים נוסים שיתווספו במהלך השנה

וכל זה ב 95 ש”ח לחודש בלבד

רוצים גישה לכל תודעה בריאה? עם כל שאר הכנסים והתכנים שלנו?
ניתן לעשות מנוי חודשי ב 150 ש”ח לחודש

ועכשיו – מנוי מיוחד למצטרפים עד סוף דצמבר- 

רכשו מנוי לשנה מראש וקבלו חודשיים במתנה:
מרחב העמקה ב 950 ש”ח במקום  1140  ש”ח
מנוי שנתי לכל תודעה בריאה ב 1500 במקום ה1800 ש”ח

באיזה נושאים נעמיק ?

מיינדפולנס וטיפול

תרגול מיינדפולנס

פסיכולוגיה בודהיסטית

מיינדפולנס וחינוך

קשיבות, תקשורת ומערכות יחסים

מה תלמדו בכנס?

מיינדפולנס וטיפול

תרגול מיינדפולנס

פסיכולוגיה בודהיסטית

מיינדפולנס וחינוך

קשיבות, תקשורת ומערכות יחסים

מה המרחב כולל?

קבוצות תרגול מדיטציה

מדיציות מונחות מדי יום בבוקר ובערב משודרות בלייב דרך המחשב

הרצאות בלייב

הרצאות והנחיות בשידור חי ממורים בכירים שישודרו לאורך כל הכנס

הרצאות מוקלטות

מעל 40 הרצאות מצולמות של מורים בתחום ובתחומים משיקים המשלבים מיינדפולנס בעבודתם

שאלות ותשובות

דיאלוג ישיר והשתתפות בקבוצות דיון עם מיטב המורים בתחום המיינפדולנס

02 דצמבר 2021
בודהיזם ומערכות יחסים – בדרך של השמונה נתיבים – מפגש ראשון

אלה טולנאי

דהרמה ובודהיזם יום חמישי 10:00-11:00
more info

דרך שמונת הנתיבים מציעה לנו דרך חיים רחבה לפסוע בה בעולם.
חיינו מורכבים משלל מערכות יחסים שונות ומגוונות ולכולנו השאיפה שהן יהיו מספקות, קרובות ומיטיבות. בקבוצה נתבונן, נשאל ונתרגל את הנתיבים השונים תוך דגש לאופן ביטויים ביחסים הבינאישיים. כיצד תתבטא תבונה מיטיבה, כוונה מיטיבה, דיבור וכל שמונת הנתיבים בתוך מערכות היחסים. כיצד אלו יכולים להעמיק, לטפח אינטימיות ותקשורת בריאה ולהביא חופש ביחסים .

 

 

05 דצמבר 2021
מה זה מיינדפולנס?

לילה קמחי

יום ראשון 17:00-17:50
more info

מה זה מיינדפולנס? מיינדפולנס הינו תשומת לב, עם אכפתיות, קשב שהוא פתוח לא שיפוטי, היכולת שלנו לדעת, להיות נוכחים, לשים לב למה קורה לנו עכשיו בחיים , ברגע ההווה, כאן ועכשיו. בשיחה פותחת זאת של הכנס, נגלה את היכולת המופלאה שיש לנו בני האדם לשים לב, לצאת מהטייס האוטומטי, ולגלות את האפשרות להיות איפה שהחיים קורים, במקום והזמן היחיד כאן ועכשיו. במפגש נגלה את הכוח להיזכר באפשרות להיות נוכחים בחיינו.  (שיחה מוקלטת)

05 דצמבר 2021
מה זה מיינדפולנס?

לילה קמחי

הנצפים ביותר יום ראשון 17:00-17:50
more info

מה זה מיינדפולנס? מיינדפולנס הינו תשומת לב, עם אכפתיות, קשב שהוא פתוח לא שיפוטי, היכולת שלנו לדעת, להיות נוכחים, לשים לב למה קורה לנו עכשיו בחיים , ברגע ההווה, כאן ועכשיו. בשיחה פותחת זאת של הכנס, נגלה את היכולת המופלאה שיש לנו בני האדם לשים לב, לצאת מהטייס האוטומטי, ולגלות את האפשרות להיות איפה שהחיים קורים, במקום והזמן היחיד כאן ועכשיו. במפגש נגלה את הכוח להיזכר באפשרות להיות נוכחים בחיינו.  (שיחה מוקלטת)

05 דצמבר 2021
מיינדפולנס הכוח של המודעות – מיכל גורל

מיכל גורל

מיינדפולנס יום ראשון 18:00-19:00
more info

מהו הכוח של המיינדפולנס? מעבר להגדרות הרשמיות? מעבר למה שאנחנו יודעים מתוך מה שלמדנו-
על האפשרות של תרגול המיינדפולנס לעזור לנו להגיע לשקט, חיבור, יציבות , שמחה ואהבה?
מה אנו יודעים ויודעות על העוצמה של המיינדפולנס מתוך החוויה הישירה שלנו? מתוך התרגול, והחיים?

ומה קורה כשאנו פוגשות פערים? תקופות של משבר שלא ברור במה אפשר להאמין? או אין סוף רגעים שבהם יש פער בין התגובה האוטומטית שלנו, לבין מה שהיינו רוצות שיהיה נוכח באותו רגע? על מה אפשר לסמוך כשדברים מתפרקים? או שיש חוויה של צמצום בחיים?

האם יש משהו עמוק יותר שנמצא מתחת לכל הפערים , איכות של התרגול שהתפתחה, שיכולה לתמוך בנו עם הכאב, ספק וקושי?

במפגש הפותח של הכנס נציע התבוננות לעומק התרגול והחיים, על הכח של המיינדפולנס.

מנחה : מיכל גורל, מתרגלת מיינדפולנס 15 שנים, מייסדת את תודעה בריאה, מלמדת, ובעיקר אוהבת מאוד את הדרך הזאת.  אוהבת את המורים והמורות שפגשתי אנושיים וערים בדרכם היחודית, את קהילת המתרגלים שמרבה טוב, את מרחבי התרגול , הלימוד- והתרגול עצמו על האופן שבו אנו נפגשים חוויה ישירה, תודעה, תובנה.

05 דצמבר 2021
מיינדפולנס ורגשות

סנדיה בר קמה

מיינדפולנס יום ראשון 19:00-20:00
more info

הרבה פעמים אנו חושבים שכשנתרגל , או כמו שצריך, אנו נפסיק לסבול מרגשות שלא נעימים לנו. ואנו יכולים לשאול מה לא בסדר בנו? כשעדין מופיעים כעס, קנאה ורגשות נוספים. בשיחה נגלה כיצד “כל הרגשות שלנו, הנעימים ולהא נעימים , הם בדיוק מה שאנו צריכות וצריכים כדי להרגיש חיים ביחד, אנושיים ביחד, וערים לגמרי” פמה צודרון. (הקלטה)

05 דצמבר 2021
הטוב, הרע והמקשיבה

ארנינה קשתן

מיינדפולנס יום ראשון 20:30-21:30
more info

אנחנו רגילים להקשיב ולתפוס את מציאות חיינו דרך תפיסות של “טוב” ו”רע” , “בסדר” ו”לא בסדר”. תפיסות שעוזרות לנו לעשות סדר בעולמנו, ומבוססות על מנגנונים מאוד קדומים של הישרדות, אבל מצמצמות את האפשרות להקשיב באמת, להיות נוכחות ונוכחים בתוך מרחב שמאפשר קרבה עמוקה יותר, חיבור ופתיחות.  במפגש שתוביל ארנינה קשתן, מבכירת המורות לתקשורת מקרבת בישראל – נעמיק לתוך האיכות של המקשיבה, כנוכחות של מודעות שמעבר לשיפוטיות, ונראה כיצד נוכל לתרגל זאת בחיינו אנו.

06 דצמבר 2021
הרווח בין נשימותיי – עבודה רגשית בשילוב בין הגישה של היוגה ושל המיינדפולנס.

שי בכר

מיינדפולנס יום שני 18:00-18:45
more info

היציאה למסע המחקר של עולם המדיטציה מתחילה לרוב בשאלה ‘מדוע אני סובל? כיצד אני יכול להפסיק לסבול’?
וזה מעניין לחשוב על הקשר בין רגש לסבל…
לרובנו לא פשוט המגע עם העולם הנסתר של הרגש,
בחברה שלנו יש כמה גישות נפוצות אשר מונעות מאיתנו את הגישה לרגש- לעיתים אנחנו מוצפים וחשים אבודים, הופכים את הרגש ל’דרמה’ ולעיתים לא רוצים בכלל לגעת או להתקרב, פשוט רוצים שהוא יילך…
שתי הגישות הללו הן בדיוק הדרך ‘לכלוא’ אותנו עמוק יותר בכבלי הרגש…
הן בגישה הנובעת מתרגול המיינדפולנס והן מתוך התרגול היוגי יש הרבה כבוד וחכמה בגישה אל הרגשות.
שתי הגישות נותנות לנו תמונה מלאה בעבודה עם הזרמים החיים בתוכנו והדרכים לגעת ולייצר תנועה מיטיבה, תנועה לומדת.
בהרצאה נחקור יחד את הדרך לעבודה ולחופש עם עולם הרגש.

על המנחה:
תלמיד ישיר של סוואמי קדרנאט מהארג’, אננדאמאי אשראם, פראם יוגה אשראם, הודו.
במשך שנים שי נע בין ישראל והאשראם בהודו שם למד ותרגל תחת השגחה צמודה של המורה שלו.
סגנון הלימוד ששי מביא הוא של יוגה אוטנטית אשר נובעת משושלת ארוכה של מורים במסורת הוודנטה והטנטרה.
כיום שי מייסד את השלוחה של פראם יוגה בישראל ומנחה קורסים להכשרת מורים ליוגה, ריטריטים וסדנאות.
צורת הלימוד של פראם יוגה מיוחדת בקלילותה ובחוש ההומור הטבוע בה
לצד עומק הנשען על ידע עמוק והבנה של המבנה הגופני – אנרגטי – רוחני של המתרגל.

06 דצמבר 2021
יוגה מיינדפולנס ומיינדפולנס יוגי

איריס קליין

מיינדפולנס יום שני 19:00-19:45
more info

יוגה, מיינדפולנס ומיינדפולנס יוגי והביטוי שלהם בתהליך טיפולי בדרך היוגה תרפיה במפגש עם קשיים וליקויים פיזיים ו/או מנטאליים במרחב של אחד על אחד. נשוחח נבין וגם נחווה כיצד ואיך שלושת אלה תומכים בשינוי לטובה עמוק, בר קיימא ורב רבדי.

על המנחה:
מתרגלת, לומדת ומלמדת יוגה ויוגה תרפיה כשני עשורים. היא תלמידה ותיקה, אישית וקרובה של א.ג. מוהן (תלמידו המסור במשך 18 שנותיו האחרונות של קרישנמצ’ריה), אשתו אינדרה וגם ילדיהם ניתייה ודר’ גאנש מוהן. איריס מכשירה, באלהיוגה, מורים ליוגה וליוגה תרפיה, מטעם ארגון סווסטה יוגה, אותו יסדו המוהנים. באלהיוגה איריס מלמדת גם קבוצות של יוגה תרפיה. עיקר עבודתה והתמחותה של איריס היא בליווי אישי, והוראה פרטנית לאנשים עם רקע, צרכים, קשיים ומטרות מגוונים מאוד. קודם להתמסרותה ליוגה, איריס עסקה בעריכת דין בתחום תאגידים ותקשורת, והמשיכה ללימודי מנהל עסקים עם התמחות בפיתוח עסקי; תחום בו עסקה בארה”ב ובסינגפור. איריס חזרה ארצה עם משפחתה ב- 2010, לאחר שהות של כ- 17 שנים באנגליה, ארה”ב, סינגפור והונג קונג.

07 דצמבר 2021
פשוט, אבל לא קל – תרגול תשומת לב במסורת של מורה הזן תיך נאת האן.

חגית הרמון

מיינדפולנס יום שלישי 19:00-19:45
more info

תיך נאת האן אומר שכל מה שאנחנו זקוקים לו נמצא כבר כאן, עכשיו, ברגע ההווה, אבל מה זה אומר עצם? על זה ננסה לענות במפגש הקצר הזה, עם מפתחות להווה כמו: קיום הדדי, להיות ולעשות מכל הלב, ליצור רגעים מופלאים – סתם ככה ביום-יום. נראה גם אלו דברים פשוטים אפשר לעשות איפה שאנחנו, בחיים שלנו, כדי ליצור תנאים לשהייה מיטיבה בהווה, בהשראת חיי במנזר.

על המנחה:
מורת דהרמה בהסמכת תיך נאת האן. חייתה כנזירה כ-12 שנה במרכז התרגול שלו בפלאם ווילאג’, צרפת. מטפלת בשיטת IFS. אחת ממתרגמות הספר “אמנות החיים” של תיך נאת האן. למדה ועושה עוד כמה דברים ומשתדלת לפעמים לא לעשות שום דבר מיוחד

07 דצמבר 2021
מודעות ואתיקה בחיי היום יום- על פי מסורת מורה הזן תיך נאת האן

דורית שיפין

מיינדפולנס יום שלישי 20:00-20:45
more info

כשאנו לומדים מלמדים ומתרגלים מיינדפולנס במערב חשוב לדעת שהתרגול הזה אינו טכניקה שאם נשתמש בה נגיע לשלווה והרמוניה.התרגול הזה הוא דרך שאנחנו בוחרים ללכת בה ולהגשים אותה תוך כדי ההליכה.
האושר והשמחה אפשריים רק ברגע הזהכך חוזר ואומר המורה שלי תיך נהאת האן– אין דרך לאושרהאושר הוא הדרךאין דרך לשלום השלום הוא הדרך.יכולת לפתח את האיכויות המיטיבות בחיינו היא לחיות אותן.
חמשת תרגולי תשומת הלב הם בסיס ומצפן לדרך הזו והם אבני היסוד לקהילה המתרגלת במסורת תיך נהאת האןבקהילות השונות של נזירים ונזירות ושל כלל המתרגלות והמתרגלים בעולם ,חמשת התרגולים נלמדים בשלב התחלתי ועם ההצטרפות לקהילה המתרגלתלסנגה.המתרגלים והמתרגלות מוזמנים לקחת על עצמם את התרגולים האלו בטקס מיוחד.לאחר מכן הקהילות מתכנסות לקרוא וללמוד אותן מידי שלושה חודשים לכל היותר.
תאי כתב את חמשת התרגולים והרחיב לפרשנות עכשווית בהתאם לצורך והמצב החברתי והפוליטי בכל תקופה בחברה המערבית אירופאית ואמריקאית בקירבה לימד.

בהרצאה והשיחה שנקיים במסגרת הכנס נתבונן לעומק בחמשת התרגולים האלו כפי שניסח אותם תיך נהאת האן ונבחן האם ואיך יכולים להיות רלוונטיים בשבילנו.

על המנחה:
לומדת ומתרגלת מדיטציה במסורת מורה הזן תיך נהאת האן. חיה ופועלת בכפר היהודי ערבי נווה שלום~ווחאת אלסלאם אמא לשלושה וסבתא לארבעה. מורה מוסמכת למיינדפולנס מטעם אוניברסיטת בנגור אנגליה ומכון מודע למיינדפולנס מדע וחברה במרכז הבינתחומי הרצליהמורה בכירה ליוגהבוגרת מסלול לווי רוחני ב HUC ירושליםמנחה תוכניות MBSR מטעם מכון מודע ובאופן עצמאי.
דורית מלמדת יוגה בשילוב מיינדפולנס לקבוצות שונות צעירים ומבוגרים ואף קשישיםמלמדת באחד על אחד ביוגה טיפולית ומדיטציה ומתנדבת בפרוייקט אחד על אחד בעמותת תובנה.

08 דצמבר 2021
מיינדפולנס וחמלה במערכת החינוך

ד”ר ריקרדו טרש

מיינדפולנס יום רביעי 18:00-18:45
more info

על מיינדפולנס, מנגנוני הפעולה שלו והטמעתו בתכניות חינוכיות, הן עבור תלמידים והן עבור מורים, כולל הצגת תוצאות של מחקרים אקדמיים

על המנחה:
ד”ר ריקרדו טרש הוא חבר סגל בבית הספר לחינוך ובית הספר למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, ויו”ר המרכז לחינוך קשוב ואכפתי.  ד”ר טרש משלב בין הוראת קשיבות ומחקר אודות השפעותיה. תחומי המחקר שלו כוללים השפעות קוגניטיביות, רגשיות ופיזיולוגיות של אימון בקשיבות ולמידה חברתית רגשית בקרב מורים ותלמידים.
המרכז לחינוך קשוב ואכפתי מתמחה בפיתוח ויישום תכניות לחינוך רגשי-חברתי (SEL) מבוססות מחקר אמפירי לטיפוח מודעות קשובה (מיינדפולנס) וחמלה בחברה הישראלית. אנו מאמינים כי כדי ליצור חברה בעלת כלים ומוטיבציה להיטיב, יש להתחיל בטיפוח הפוטנציאל של הורים ואנשי ונשות חינוך, ייעוץ וטיפול – סוכני השינוי המהווים מודל לדור הבא.

08 דצמבר 2021
מודל מו”ח הטבע – תרומת הטבע לטיפוח מיינדפולנס, ויסות-עצמי וחוסן.

ד”ר אורי הראל

מיינדפולנס יום רביעי 19:00-19:45
more info

ההרצאה מלוות מצגת ותרגילי המחשה, ובה סקירה מחקרית של תרומת החשיפה לטבע להגברת מיינדפולנס, ויסות רגשי, כישורי חברה ויכולות אקדמיות.

על המנחה:
ד”ר אורי הראל,  פסיכולוגית חינוכית, בעלת קליניקה מקוונת ליעוץ וסדנאות במיינדפולנס ופסיכולוגיה חינוכית. ממקימות ‘כוח הטבע’ – ייעוץ וסדנאות לאנשי חינוך וטיפול על מיינדפולנס, ויסות עצמי וחוסן בטבע.

קישורים:
לאתר כוח הטבע | לפייסבוק של כוח הטבע | סדנת החורף של כוח הטבע

08 דצמבר 2021
דרך הבודהה לשחרור

לילה קמחי

מיינדפולנס יום רביעי 20:00-21:00
more info

שמונת הנתיבים מהווים את עיקרי דרכו של הבודהה אל החופש. שניים מהם עוסקים במדיטציה, ושאר השישה מהווים אספקטים שונים של חיינו – מהמחשבות והתפיסה, דרך הדיבור והפעולות הנכונות ועד המדיטציה. כל נתיב מהווה פתח ושער אל החופש, על המורכבויות והאתגרים שהוא מציב בפנינו. משמעות השחרור דרך שמונת הנתיבים היא בין השאר חירות בתוך חיי היום-יום, במערכות יחסים, בינינו לבין עצמנו ובינינו לעולם הסובב אותנו. כל נתיב מציע לנו את האפשרות המרתקת לגדול ולהתפתח דרכו. זאת ועוד, שמונת הנתיבים קשורים ביניהם בקשר הדוק והדדי: פיתוח וטיפוח של נתיב אחד מוביל להעמקתם של השאר.

במפגש הפותח נעבור דרך הנתיבים השונים, נשאל מהו שחרור וכיצד הם מתחברים? איך נחייה בטוב? ולמה הדרך הבודהיסטית מזמינה אותנו?

09 דצמבר 2021
“הצד האפל של התרגול״: תסכול, בלבול, השוואתיות וייאוש.

איתי נייגר

מיינדפולנס יום חמישי 19:00-20:00
more info

הרצאה יוצאת דופן המתמקדת בקשיים העולים בעולם התרגול ובפרט ברגשות המאתגרים: תסכול, בלבול, השוואתיות ויאוש. ארבעת האתגרים האלו הם מהותיים ובלתי נמנעים בדרך להתפתחות וצמיחה נפשית ורוחנית אך לרבים מאיתנו נטיה לנסות להתעלם מהם או לשלול ולהילחם בהם. בהרצאה זו ניתן את מלוא תשומת הלב לרגשות המאתגרים האלו, נלמד גישות חדשות להתייחס אליהם ואולי אף נשנה את התפיסה שלנו לגביהם. ההרצאה תכלול תרגול קצר למפגש עם קושי, לימוד על תסכול, בלבול השוואתיות ויאוש, סיפורים, דוגמאות אישיות וכלים פרקטיים לעבוד איתם. בין היתר נעסוק במהו תסכול? מה עושים כשלא יודעים מה לעשות? איך מתמודדים עם ההשוואתיות שעולם התרגול מעלה? למה אני לא מצליח להיות מואר כמו המורה שלי? למה אני מרגיש כל כך לבד עם הקשיים שלי? מה עושים עם יאוש? ועוד. זוהי הזדמנות לשתף ולתת מקום לחוויות הפחות נעימות העולות לנו בעולם המיינדפולנס.

על המנחה:
פסיכותרפיסט ומורה מיינדפולנס מוסמך. בעל תואר שני (MA) בפסיכולוגיה אינטגרלית מטעם המכון ללימודים אינטגרליים של קליפורניה (CIIS). בוגר הכשרת האקומי (פסיכותרפיה חוויתית מבוססת מיינדפולנס) למטפלים ואסיסטנט בתכנית ההכשרה. מתרגל מדיטציית ויפאסנה משנת 2011. פסיכותרפיסט בקליניקה פרטית בת״א, מרצה, מנחה ומלמד קבוצות מיינדפולנס ומדיטציה בעמותות, חברות וארגונים שונים.

09 דצמבר 2021
Mindfulness and Heartfulness- פיתוחם דרך הגוף

מנואל כץ

מיינדפולנס יום חמישי 20:00-21:00
more info

בהרצאה זו נסביר את המושגים mindfulness  ו-heartfulness, ונדון בהיותם שזורים זה בזה, ובאופן בו ניתן לפתחם באמצעות ההקשבה לגוף. תחילה נתאר את המושגים כפי שהם מופיעים בסוטהות הבודהיסטיות המוקדמות של הקאנון הפאלי (pali canon), ובפרט בסטיפטהנה סוטהה (העוסקת ב-mindfulness) ובמטה סוטהה (העוסקת ב-heartfulness). בהמשך נתבונן באופן קרוב חוויה בתהליכים הפנימיים המובילים בהדרגה לפיתוח איכויות אלו. ניעזר בדוגמאות מתוך תהליכים של סטודנטים ומטופלים. מתוך דוגמאות אלו יעלה כיצד ההקשבה לגוף היא דרך המלך לפיתוח איכויות של mindfulness ו-heartfulness.

על המנחה:
מנואל כץ פגש את הבודהיזם בשנת 1983 בהודו, ומאז ממשיך ללמוד ולתרגל במסורת הטהרוואדה ובמסורת הטיבטית. הוסמך ללמד את הדארמה על ידי ה-FPMT. היה שותף להקמת מכון דמו”ת, לתוכנית הכשרה תלת-שנתית ליועצים ברוח הדארמה במסגרת מכון ‘למה תצונג קפה’ שבאיטליה, ולתוכנית הכשרה פסיכואנליטית-בודהיסטית ‘רוח אדם’ בעיר לוד. פסיכולוג קליני ורפואי מדריך לפסיכוטרפיה ומורשה לאפנוזה בהכשרתו האקדמית, עובד ומלמד בארץ ובאיטליה. נשוי ואב לשלוש.

10 דצמבר 2021
רגעי חופש

נועה נחום

מיינדפולנס יום שישי 11:00-11:45
more info

מדוע בעצם אנו מתרגלים? מה הם אותם רגעים בהם נוכל לזהות שהתרגול שלנו מניב פירות? פעמים רבות אנחנו כלואים בתודעה שלנו, במציאות אותה אנו בונים מבלי להיות ערים לכך. נבדוק יחד כיצד ניתן להתעורר ביומיום שלנו, להיות נוכחים באמת ולפגוש רגעי חופש.

על המנחה:
מטפלת בפסיכותרפיה גופנפש ומלווה תהליכי צמיחה וריפוי מתוך משבר. מנחת סדנאות להתעוררות הלב וקבוצות מדיטציה ומיינדפולנס למגוון אוכלוסיות. מלמדת קורסי MBSR-מיינדפולנס להפחתת לחצים מטעם מכון מודע למיינדפולנס,מדע וחברה. מתרגלת, מלמדת וצועדת בדרך הלב, ברוח הבודהיזם ב15 השנה האחרונות.

11 דצמבר 2021
שבת לימוד ותרגול – העמקה בשמונה הנתיבים – מפגש בוקר דצמבר

כריסטופר טיטמוס

מיינדפולנס שבת 09:00-10:00
more info

הבודהה הזמין אותנו להתייחס לכל תחומי החיים שלנו. הוא לא התייחס למיינדפולנס או מדיטציה כלב הלימוד, אלא כהיבטים חשובים בתוך הלימוד, החקירה והטרנספורמציה המתאפשרת.  במהלך שבתות התרגול בזום נעמיק את ההכרות עם הנתיבים השונים,  ונתרגל את המימוש שלהן בתוך חיינו. ימי התרגול יכללו : מדיטציות מונחות, הנחיות ליומן חוויות סביב הנושא,  שיחות על הנושא, וזמנים לשאלות ותשובות.  היום יתקיים בשפה האנגלית ויורכב משלושה סשנים בשעות הבוקר, אחר הצהריים ובערב.

11 דצמבר 2021
שבת לימוד ותרגול – העמקה בשמונה הנתיבים – מפגש אחה”צ דצמבר

כריסטופר טיטמוס

מיינדפולנס שבת 16:00-17:00
more info

הבודהה הזמין אותנו להתייחס לכל תחומי החיים שלנו. הוא לא התייחס למיינדפולנס או מדיטציה כלב הלימוד, אלא כהיבטים חשובים בתוך הלימוד, החקירה והטרנספורמציה המתאפשרת .  

במהלך שבתות התרגול בזום נעמיק את ההכרות עם הנתיבים השונים,  ונתרגל את המימוש שלהן בתוך חיינו. ימי התרגול יכללו : מדיטציות מונחות, הנחיות ליומן חוויות סביב הנושא,  שיחות על הנושא, וזמנים לשאלות ותשובות. היום יתקיים בשפה האנגלית ויורכב משלושה סשנים בשעות הבוקר, אחר הצהריים ובערב.

על המנחה

מבכירי מורי הדהרמה במערב. בשנות ה-70 חי כנזיר בודהיסטי בתאילנד ובהודו במשך 6 שנים כתלמידו של אג’הן בודהאדסה. מאז שנות השבעים הוא מנחה ברחבי העולם קורסים של מדיטציית תובנה. כריסטופר הוא ממקימי גאיה האוס באנגליה, היוזם של תכנית להכשרת מתווכי דהרמה באירופה ובישראל ומשתתף פעיל בהליכות למען השלום.

11 דצמבר 2021
שבת לימוד ותרגול – מפגש 3 (אחה”צ)

כריסטופר טיטמוס

שבת 20:00-21:00
more info

הבודהה יצר שינוי עמוק בתפיסה של היוגים בהודו. באותה תקופה האמינו  ששחרור יגיע דרך מדיטציה בישיבה. וכשהם יושבים הם משחררים את הקארמה שלהם ולא יוצרים חדשה.  הבודהה לימד את השמונה נתיבים – כדרך להגיע לשחרור.  ביום התרגול נעמיק את הלימוד במה חידש הבודהה? וכיצד ארבעת האמיתות ושמונה הנתיבים הציעו דרך חדשה וטרנספורמטיבית לשחרור ולחופש.

 

12 דצמבר 2021
מבוא לתקשורת מקרבת מבוססת מיינדפולנס

רוני כ”ץ

מיינדפולנס יום ראשון 18:00-19:00
more info

יחסים בין אנושיים מתהווים ברצף הזמן.
בכל רגע ברצף הזמן, אפשר לעצור ולפגוש את מה שקורה לנו ממש ברגע ההווה, מעבר לסיפורים המוכרים ולפרשנויות ההרגליות.
המפגש הזה הוא הזמנה להכיר את שפת התקשורת המקרבת שמאפשרת לנו להבין את עצמנו ואת האחר באופן בהיר, ופותחת פתח לתקשורת ישירה, לב אל לב.

על המנחה:
מנחת מיינדפולנס בגישת MBSR; מנחה סדנאות וקורסים ומלווה תהליכים אישיים וזוגיים בגישת התקשורת המקרבת; מטפלת בשיטת קונסטלציה משפחתית; בעלת תעודת הנחיית קבוצות מטעם אוניברסיטת תל-אביב; מתרגלת מיינדפולנס ב-14 השנים האחרונות.

12 דצמבר 2021
טיפול בטראומה מינית בשילוב מיינדפולנס

נאוה גולדברג

מיינדפולנס יום ראשון 19:00-20:00
more info

בשנים האחרונות מודגשת החשיבות של התייחסות לגוף בטיפול בנפגעי טראומה מינית, ואחת השיטות שנמצאו יעילות במיוחד משלבת תרגול מיינדפולנס. זאת, כדי לקדם תהליכים של אינטגרציה ומודעות רגשית בתהליך הטיפול עם נפגעי ונפגעות טראומה מינית. ההרצאה תעסוק בסוגיות מרכזיות הנוגעות לעבודה הטיפולית עם מטופלים שנפגעו מינית. נתבונן בתהליכים הרגשיים המורכבים ובדרכי התמודדות של הנפגעות, הנפגעים והמטפלים כאחד וננסה להבין כיצד העבודה עם הגוף מאפשרת הפנמה של דפוסים חדשים ועשויה “לדבר” עם מקומות שאין להם או אין בהם מילים. \

על המנחה:
פסיכולוגית קלינית מדריכה, מטפלת זוגית. מלמדת ומרצה בתכנית ללימודי המשך לרופאי משפחה בטכניון ובבתי ספר לפסיכותרפיה. מרכזת מקצועית של תכנית ההכשרה לפסיכולוגים לטיפול בטראומה מינית, מטעם משרד הבריאות. בעבר, ראש תחום הטיפול בנפגעי/ות טראומה מינית במרכז רפואי “העמק”. מטפלת בקליניקה פרטית בטבעון. מדריכה מטפלים, מנחה צוותי טיפול.

12 דצמבר 2021
הילכו יחדיו? הורות,קשיבות וחמלה בחיי היום יום

פרופ׳ נורית ירמיה

מיינדפולנס יום ראשון 20:30-21:30
more info

בשיחה זו אשתף אתכם בעולם ההורות הקשובה והחומלת, וכיצד תהליכים של חמלה עצמית וחמלה לאחר יכולים לסייע בקשר הורים – ילדים גם להורים, גם לילדים וגם כמובן ליחסים.  נדון בהבדלים שבן חמלה, רחמים, אמפטיה וסימפטיה ונחבר את עולם הקשיבות והחמלה להתפתחות מטיבה של עצמנו כהורים ושל הילדים.  נתרגל, נלמד ונשוחח. מזמינה לשלוח שאלות במהלך השיחה כבסיס לדיון. 

 על המנחה:
הינה פרופסור לפסיכולוגיה קלינית והתפתחותית באוניברסיטה העברית בירושלים. עוסקת בתחום ההתפתחות התקינה והאבנורמלית של ילדים ובהורות במחקר, בהוראה ובטיפול בקליניקה ברמת גן. לומדת, מתרגלת ומנחה סדנאות והכשרות בתחום המיינדפולנס וחמלה, רוקדת ומלמדת ניה, ומתנדבת בארגונים חברתיים למען ילדים ונשים חסרי עורף משפחתי.

13 דצמבר 2021
שמונה הנתיבים בכתבי הדהרמה -סוטות

ד”ר אסף סטי אל בר

מיינדפולנס יום שני 08:30-10:00
more info

במפגש הראשון נעיין בדרשת היסוד של הדרך הבודהיסטית-
הדרשה על הנעת גלגל הדהרמה, אליה מתייחסים כאל אירוע ההוראה ראשון של הבודהה

שבו הציג את תורתו ואת דרך שמונת הנתיבים.
הדרשה לגודטה, אשר מתייחסת לדרכים שונות לשחרור תלווה אותנו במהלך השנה כולה.

13 דצמבר 2021
מיינדפולנס, שירה סופית, ומה שביניהם

אלהיה אייל מור

מיינדפולנס יום שני 19:00-19:45
more info

הרצאה חווייתית ומרתקת, בה נתוודע אל שירתם הנהדרת של רומי וחאפיז תוך התבוננות על הממשקים שבין הדרך הבודהיסטית ותרגול המיינדפולנס, לבין הדרך הסופית והפואטיקה המיסטית העולה מתוכה.

על המנחה:
מורה למיינדפולס ובודהיזם, מספרת סיפורים ואומנית המילה המדוברת. יוצרת מופעים השוזרים פואטיקה סופית במוזיקה חיה. מופיעה, מלמדת ומעבירה סדנאות ברחבי הארץ והעולם.

 

13 דצמבר 2021
מסע לב – ריפוי וצמיחה דרך תקשורת והקשבה

שאנייה כהן בן חיים

מיינדפולנס יום שני 20:00-21:00
more info
14 דצמבר 2021
Kindfulness

אלון פאר

מיינדפולנס יום שלישי 19:00-20:00
more info

אדיבות, נדיבות וטוב לב הינם שערים לתרגול שלנו. התכונות הללו הן כדשן המפרה את עולם התרגול. בלעדיהן, יש ויגידו, שהתרגול צחיח ושומם. לפני שאנו מתיישבים ומתחילים לאמן עצמנו לריכוז, מיקוד והקשבה עלינו דבר ראשון ללמוד למתוח את השפתיים שלנו עד האוזניים כאשר פוגשים אדם. כל אדם. לפעול כלפיו כפי שהיינו רוצים שיפעלו כלפינו. נדבר על מוסריות, הוקרת עצמי, על נדיבות, ועל השאלה הגדולה מכולן: “כיצד אני יכול לעזור לך? ” ההרצאה קלילה. בגובה העיניים ומתובלת הייטב.

על המנחה:
אלון פאר (פמה תופדהן) ראש תחום מדיטציה במכללה האקדמית בוינגייט (מ-2004). מנהל ביה”ס למדיטציה ומיינדפולנס בתנועה “הבודהא הצוחק”. מלמד ולומד מכל מתלמידיי משנת 1998. מטפל. כותב. מת על אוכל אתיופי, קפה ועטי ציפורן.

15 דצמבר 2021
מדיטציה, מיינדפולנס ושמונה הנתיבים לשחרור- מפגש שני – הכרות עם הדרך

ערן הרפז

מיינדפולנס יום רביעי 10:00-11:30
more info

כדי לדעת איך לתרגל מיינדפולנס, עלינו להתבונן על כל שמונת הנתיבים. הדרך לשחרור כוללת את כל היבטי החיים- פיזיים, רגשיים, מנטליים, רוחניים, חברתיים. כשהמטרה היא לחיות חיים מודעים.

15 דצמבר 2021
הגדרה מחדש של הדרך הבודהיסטית בהתאמה לימנו – עם סטיבן בצ’לור

סטיבן בצ’לור

מיינדפולנס יום רביעי 18:30-20:00
more info

I will offer a critical reflection on the role of the eightfold path in early Buddhism. The Buddha began and ended his teaching career by highlighting the centrality of the eightfold path in his dharma. Is this because the eightfold path is the middle way that leads to the complete end of suffering, as tradition claims, or is it because the eightfold path is the most helpful model for understanding human flourishing in a restored civic space, as other early sources suggest? Following the metaphor of the chicken and her eggs, as found in the Bhavana Sutta (A. 7:71), I will explore whether the sequence of the eight steps

of the path might be reconfigured to better address the crises of the secular world we live in today

 

15 דצמבר 2021
להיות אדם חופשי

נטאלי בן דוד אלנתן

מיינדפולנס יום רביעי 20:15-21:00
more info

להיות אדם חופשי זו מיומנות הכרתית וגופנית. בהרצאה נשוחח על מי הוא האדם החופשי, חופש מסבל מהו וכיצד ניתן להקל על סבלנו דרך המפגש עם עצמינו. תבואו יהיה משמעותי.

על המנחה:
עוסקת בטרנספורמציה וליווי אישי מזה כ 30 שנה. מנחת קבוצות ומייסדת בית הספר Emotion. בית הספר להוויה, הקשבה וטרנספורמציה. כמו כן פיתחה נטאלי בן דוד את שיטת סאטיה אשר מאפשרת לאנשים חיים נינוחים ומלאי משמעות.

16 דצמבר 2021
מיינדפולנס ככוח טיפולי: מנגנונים והתערבויות נבחרות.

מיכל כהן

מיינדפולנס יום חמישי 10:00-11:00
more info

ההרצאה תסקור את המנגנונים הטיפוליים המתפתחים באמצעות תרגול מיינדפולנס, ביניהם: התבוננות, תיאור ללא שיפוטיות, ויסות והרחקה קוגנטיבית. בהמשך נתייחס לביטויי מאפיינים אלה בהפרעות שונות (הפרעת מצב רוח, חרדה, והפרעות שליטה בדחף), ונצביע על כיווני התערבות מקובלים בגישות שונות כדוגמת: אקט, MBSR , MBCT.

על המנחה:
מיכל כהן MA מורה בעמותת תובנה, פסיכותרפיסטית CBT , מרצה בתוכניות להכשרת מטפלי CBT בתחום הגל השלישי: התערבויות מבוססות קבלה ומיינדפולנס. מטפלת בקליניקה בחיפה ובזום

16 דצמבר 2021
רישי – הנשימה בחיינו לשחרור ואיזון

רישי

מיינדפולנס יום חמישי 18:45-19:45
more info

במפגש זה רישי יציג את  הקשרים שבין איכות הנשימה למצבינו הגופני, הרגישי והתוודעתי. נבין מה קורה במצב של מתח בגוף ואיך אפשר דרך טכניקות פשוטות להיפרד מהמתח ולמצוא את מקומינו הטבעי. המפגש כולל תרגול ובנוסף יינתנו טכניקות קצרות לחיי היום יום.

16 דצמבר 2021
על תרגול – מבט של בודהיזם חילוני

דר’ כרמל שלו

מיינדפולנס יום חמישי 20:00-21:00
more info

תרגול מיינדפולנס חלחל אל תרבות המערב החילונית במערכות בריאות הנפש, החינוך, ועוד. אבל מקורו בטקסטים המוקדמים של הבודהיזם מלפני 2500 שנה, בדרשות המיוחסות לסידהרתא גוטמה, הידוע כבודהה.
בדרשה על ביסוס תשומת הלב (sati), תרגול מיינדפולנס הוא אחד מתרגולים רבים שמתבוננים בהיבטים שונים של המציאות שאנו חווים – גוף, תחושות, תודעה ותופעות.
ועוד, תשומת לב היא איבר אחד בלבבדרך “כפולת השמונה” – לצד ריכוז, השקפה, כוונה, ואורח חיים מיטיבים – שהיא עצמה מתווה של תרגול מרגע לרגע ביומיום.
במפגש הזה נתבונן בתרגול מיינדפולנס מנקודת מבט של בודהיזם חילוני, על מנת להבין וליישם את מה שלימד גוטמה בתנאי חיינו במאה ה-21.

בודהיזם חילונ הוא זרם מחשבה שנולד בשנים האחרונות מתוך התפשטות הדהרמה אל עולם המערב. הוא עוסק באתיקה מעשית לשגשוג אנושי על פי משנתו של גוטמה. תוך כדי כך, הוא מוותר על אמונה באמיתות מטפיזיות, כמו קרמה ולידה מחדש, מהיררכיה של נזירות, ומטקסים בעלי אופי דתי פולחני. במקום זאת הוא מפנה תשומת לב אל היחסים שבין אדם לבין עצמו, ושבין אדם לחברו ולעולם.

על המנחה:
ד”ר כרמל שלו היא משפטנית פמיניסטית שעסקה באתיקה של בריאות וזכויות האדם, ובמיוחד בזכויות הולדה, מצד אחד, וסוף החיים, מצד שני. מזה שנים רבות היא הולכת בדרך של בודהיזם חילוני ומתרגלת דהרמה מעורבת חברתית, ובין היתר, היא תרגמה לעברית את “בודהיזם ללא אמונות” מאת סטיבן בצ’לור (הוצאת כנרת, זמורה, ביתן, 2015, עם ערן הרפז). ספרה האחרון “בזכות ההזדקנות” (הוצאת פרדס, 2019) יצא לאור גם בגרסה אנגלית “In Praise of Aging – Awakening to Old Age with Wisdom and Compassion” (Watkins Press, 2020).

 

17 דצמבר 2021
מיינדפולנס, טיפול דינמי וחשיבותה של היכולת לשאת תסכול לפי הפסיכואנליטיקאי וילפרד ביון

ד”ר יקיר קריצ’מן

מיינדפולנס יום שישי 10:00-11:00
more info

הפתיח של ההרצאה יעסוק בקו התפר בין מיינדפולנס לטיפול דינמי תוך הישענות על קו החשיבה וההמשגה של הפסיכואנליטיקאי וילפרד ביון. בחלק זה נסקור את קוי ההשקה בין תרגול מיינדפולנס ופסיכותרפיה דינמית בעיקר דרך המושגים “אמת”, “אי-ידיעה” ו”התהוות”. חלק הארי של ההרצאה יתמקד ביכולת לשאת תסכול ובחשיבות העצומה שביון יחס ליכולת זו. כך, נראה מדוע, לפי ביון, ההחלטה: האם להתחמק מתסכול או לשנותו (כלומר ‘לשבת’ איתו) היא קריטית להתפתחות בריאה של האישיות. לסיכום, נבין את היכולת לשאת תסכול כתנאי תשתיתי שמאפשר את התפתחותן של ראיה נכונה ועשיה נכונה.

על המנחה:
ד”ר יקיר קריצ’מן, פסיכולוג קליני מומחה, מדריך מוסמך לטיפול, מרצה ומדריך בתכנית “תרפיה מבוססת-מיינדפולנס” מטעם המרכז לחינוך קשוב ואמפתי ובפיקוח היחידה ללימודי-המשך, ביה”ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן. מלמד את ביון במסגרות והשתלמויות שונות מעל 10 שנים. יצר את קורס האונליין “אי-ידיעה בפסיכותרפיה – ביון: עיקרים והרחבות” וכתב את הפרק “מיינדפולנס ופסיכואנליזה: המרחב הטיפולי כהתהוות קשובה”, בתוך הספר “מיינדפולנס, להיות כאן ועכשיו”, הוצאת כתר. מושפע מעל 20 שנה מראיית עולם בודהיסטית ומתרגול מיינדפולנס. מטפל בקליניקה פרטית בגבעת ח”ן ומדריך מטפלי פסיכותרפיה מגישות שונות בעלי זיקה לממדי נפש, גוף, רוח, ו/או יצירה.

19 דצמבר 2021
סטרס, משבר, מחלה וכאב – הדרך הבודהיסטית להתמודדות ושחרור- מפגש שני

יונתן

מיינדפולנס יום ראשון 10:00-11:30
more info

הדרך בעלת 8 הנתיבים:
כיצד נוצר סבל בתודעה וכיצד הוא מתפוגג: ארבעת האמיתות והרלוונטיות והיישום שלהן בהתמודדות עם משברים, סטרס, מחלה וכאב. 

19 דצמבר 2021
מיינדפולנס לעת זקנה

דורית בן יהודה,רחל שקדי,זאב בן אשר,ברוך ושילה שלו,רני עובדיה

מיינדפולנס יום ראשון 20:00-21:30
more info

חכמת ההזדקנות מזמינה אותנו להתבונן בהזדקנות, לחקור אותה,
בלב פתוח, חומל ואמיץ,
ולאפשר ליכולות המיטיבות לבוא לידי ביטוי בתהליך ההזדקנות.
הזדקנות ערה ומיטיבה, נוכח המצוקה הקיומית של היותנו נתונים ללידה, תחלואה, הזדקנות ומוות.
הדהרמה רואה את ההזדקנות כתהליך טבעי. היא מביאה תשומת לב לדברים כמות שהם, נפתחת אל החוויות שלנו לרע ולטוב, ומבינה שהכול משתנה וחולף.

20 דצמבר 2021
כשבדידות ואחווה שלובות כחופש: הרהורי מזדקנת צעירה

רני עובדיה

מיינדפולנס יום שני 19:00-19:45
more info

דומה שאין צורך לדבר בשבחיי אחווה ולמנות מעלותיה; אחהות, חברות, חיבה, ידידות נאמנה, קרבת אחים, רעות, וגם איגוד, ברית, התאחדות, הצטרפות, התחברות. ש”כולנו מחוברים כרקמה אנושית אחת גדולה” היא שורה משיר יפה, שהפכה כמעט לסלוגן במרחבי השיח הרוחני. לעומתה בדידות נתפסת כמצב חיים קשה ואפילו מסכן את בריאות האדם, תודעתו, שלומו, שמחת חייו, ערש חיוניותו.
בשיחה שאתן אנסה להפוך במצבים האלה ולהציע ששביל החופש בחיים שואב כוח חשוב מהיכולת לנוע תוך נשיאת בדידות והכרוך בה ולמיינדפולנס חלק חשוב בבניית יכולת זו. השיחה תהיה אישית ותלווה בדוגמאות רגעי בחירה, על מחיריהם, בצל עובדת אי היכולת לעצור את הזמן, או להחזיר ארועים לאחור.

על המנחה:
רני עובדיה מלמדת דהרמה ומדיטציה בעמותת תובנה ובמסגרות אחרות.
מייסדת בית הסנגהה, חברה בדהרמה מעורבת חברתית, עובדת כפסיכולוגית קלינית, אם לשלושה, סבתא לשניים.

20 דצמבר 2021
מיינדפולנס כאב ושיקום

יעל קונטי

מיינדפולנס יום שני 20:00-20:45
more info

ההרצאה תעסוק בשימוש במיינדפולנס בתהליכי שיקום והחלמה: מהו שיקום (גופני- למשל מפציעה, כאב כרוני, מחלה, ונפשי- שמתרחש למשל אחרי אירוע טראומתי או משבר חיים)?
איך מיינדפולנס יכול לסייע בשלבים השונים של התהליך הזה? ומהם היישומים של מיינדפולנס בשיקום?
המיינדפולנס בגרסתו המערבית התחיל במסגרת אוכלוסייה שיקומית בבית חולים- על ידי ד”ר ג’ון קאבט זין.
מה הופך את התרגול הזה לכל כך רלוונטי דווקא לתחום הזה?

במפגש נתמקד ברלוונטיות של המיינדפולנס לשיקום והחלמה- מתוך החיבור לגוף, נוכחות, משאוב , ושינוי נקודת המבט.

על המנחה:
פסיכולוגית בהתמחות שיקומית, מטפלת בהאקומי, פסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס וגוף, ומנחת סדנאות מיינדפולנס. מתרגלת כעשר שנים מיינדפולנס ומשלבת כלים ודרכי התייחסות מעולם המיינדפולנס והבודהיזם בעבודתי כפסיכולוגית שיקומית. כיום עובדת בבית חולים רמב”ם, במכבי ובקליניקה פרטית.

21 דצמבר 2021
איך מודל התקשורת של ה- NLP תומך באימון מיינדפולנס

מירי שפילמן

מיינדפולנס יום שלישי 10:00-11:00
more info

כל אירוע חיצוני שנקלט במערכת המוחית שלנו משפיע על התגובות שלנו ומפעיל את שלושת המודלינג האוניברסליים. מה משפיע עליהם? איך נוצר ייצוג פנימי של האירוע החיצוני במוח? כיצד הדיבור הפנימי משפיע על הפיזיולוגיה של הגוף ועל הרגש ומתוך כך גם על התגובה. נדבר על הספירליות של המודל -איך התגובה הופכת לאירוע פנימי וחיצוני .

על המנחה:
מירי שפילמן, מאסטר טריינר NLP, בוגרת תרפייה מבוססת מיינדפולנס בבר אילן, מייסדת מרכז MNLP – המרכז ללימודי NLP מבוסס מיינדפולנס.

 

21 דצמבר 2021
אקו-מיינדפולנס והמשבר הסביבתי

אפרת שטראוס

מיינדפולנס יום שלישי 18:45-19:45
more info

חמלה, מוסריות, התחשבות, טוב לב, נדיבות, כבוד, צניעות, ענווה … למה ערכים אלו אינם באים לידי ביטוי במערכת היחסים שלנו עם כדור הארץ?
האם תרגול מיינדפולנס יכול להוביל אותנו להתנהלות אחרת עם הסביבה ומרכיביה?
הרצאה שיש בה הרבה שאלות, מעט תשובות ובעיקר פקיחת עיניים והתבוננות פנימה לתוך המציאות המורכבת בה אנחנו חיים.

 

 

21 דצמבר 2021
מיינדפולנס הדרך להיות אחד, להיות שלם – עקב הפסקת חשמל ההרצאה מתבטלת. הרשמו למפגש נעדכן אתכם במועד החדש

תמיר מסאס

מיינדפולנס יום שלישי 20:00-21:00
more info

מיינדפולנס מלמד אותנו מודעות לכאן ועכשיו.
כשאנו מודעים איננו חולמים. כשאנו חולמים איננו מודעים. כך על ידי המודעות אנו משחררים כל היקשרות לחשיבה ולהרגשה ובכך חווים את הרגע כפי שהוא. זה להיות אחד, להיות שלם.
בואו ללמוד את האוצר הגדול שיש לאדם והוא תשומת הלב.

על המנחה:
הבעלים והמורה המייסד של מרכז BECOME ONE, מרכז לפתוח שלווה, חופש וחמלה.
ארבע שנים חייתי כנזיר זן במזרח הרחוק.
ב-2003 הוסמכתי למורה לדהרמה על ידי זן מאסטר וו-בונג.. ב-2017 הוסמכתי לדהרמה מאסטר על ידי זן מאסטר צ’ונג-אן סונים.
אני מלמד קבוצות ויחידים את דרך הזן, מכשיר מנחים למדיטציה ומאמן אישי למערכות יחסים.
אני נמנה על מייסדי עמותת “נושמים לרווחה” – המפעילה חדרי מדיטציה בבתי-חולים במחלקות הקשורות למחלת הסרטן.
בנוסף, אני מנחה קורסים להכשרת מדריכים למיינדפולנס המיועדים לפסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מאמנים וכל אדם המבקש להיטיב עם עצמו ולעולם.
כיום, אני מקדיש את כל משאבי לקירוב אנשים לשלום הפנימי וליצירת כלים ודרכי גישה שיאפשרו להם לשוב לשקט הפנימי, לחופש שבתוכם וליצירת הרמוניה במערכות יחסים.

22 דצמבר 2021
החיים בחיק הדהרמה- טבע, דהרמה, חופש

אסי שורק,ד”ר סטיבן פולדר,לילה קמחי

דהרמה ובודהיזם יום רביעי 20:00-21:30
more info

מפגש מרתק שבו המורים בפאנל ישתפו על החיבור האישי שלהם בין טבע לדהרמה ולחופש.  מה הם למדו מתוך המפגש האישי שלהם עם הטבע, כיצד הוא תומך בהם? ומהי החוכמה העמוקה  שניתן לגלות כאשר הטבע הופך להיות מורה לחיים? מהי העשייה האישית של כל אחד מהם המחברת בין הדהרמה לטבע ואקולוגיה?

23 דצמבר 2021
בודהיזם ומערכות יחסים – בדרך של השמונה נתיבים – מפגש שני

אלה טולנאי

דהרמה ובודהיזם יום חמישי 10:00-11:00
more info

דרך שמונת הנתיבים מציעה לנו דרך חיים רחבה לפסוע בה בעולם.
חיינו מורכבים משלל מערכות יחסים שונות ומגוונות ולכולנו השאיפה שהן יהיו מספקות, קרובות ומיטיבות. בקבוצה נתבונן, נשאל ונתרגל את הנתיבים השונים תוך דגש לאופן ביטויים ביחסים הבינאישיים. כיצד תתבטא תבונה מיטיבה, כוונה מיטיבה, דיבור וכל שמונת הנתיבים בתוך מערכות היחסים. כיצד אלו יכולים להעמיק, לטפח אינטימיות ותקשורת בריאה ולהביא חופש ביחסים .

 

 

23 דצמבר 2021
תרגול של שחרור- מהאישי לחברתי ובחזרה- כיצד להביא את התרגול שלנו לעשייה חברתית

אביב טטרסקי,עיסא סוף

מיינדפולנס יום חמישי 20:00-21:30
more info

עיסא ואביב ישוחחו על התרגול, על החיים ועל אקטיביזם בשטחים הכבושים. הם יספרו על תרגול מיינדפולנס בחברה הפלסטינית ועל מפגשים בין ישראלים ופלסטינים. הם גם יספרו על דוגמאות שונות לאלימות שהיא חלק בלתי נפרד מהחיים בשטחים הכבושים ויתארו כיצד הם מביאים את הטוב של התרגול למקומות כואבים של עימות ואלימות.

24 דצמבר 2021
דרך הלב- עבודה על ביקורת ושיפוטיות

גליה טיאנו רונן

מיינדפולנס יום שישי 10:00-11:00
more info

פעמים רבות במשך היום (ולעיתים גם בלילה), כשאנחנו שקועים בדיבור פנימי קיים צליל ביקורת , קול של נזיפה או חוסר מרוצות המעיד על התייחסות שאינה מיטיבה עימנו. האפשרות להקשיב לקול פעימות הלב המיטיב , החומל שאינו מקטין או מחליש אותנו. מעצים ומחזק את החוסן שקיים בתוכנו. זהו לימוד עתיק של היזכרות במה שקיים עמוק פנימה , פועם ונוכח בפשטותו, ממתין שנאזין לו ונלך בדרכו.

על המנחה:
M.A. פסיכולוגית קלינית . FOT. אוהבת את מגוון החיבורים עם טבע, אמנויות, גוף, מוסיקה ורוח. כמורה מוסמכת לחמלה עצמית מודעת, מנהלת היחידה לטיפול מבוסס חמלה עצמית ב- CMSC , היא מטפלת, מדריכה ומלווה אנשים בחלק ממסע חייהם.

26 דצמבר 2021
מיינדפולנס, חינוך, וחקר המוח

פרופ’ אביבה ברקוביץ’ אוחנה

מיינדפולנס יום ראשון 20:00-21:00
more info

מחקר מצטבר בעשורים האחרונים מצביע על שינויים מיטיבים ברמה הקוגנטיבית והמוחית כתוצאה מתרגול מיינדפולנס. לאורך השנים, מחקר המיינדפולנס עבר ממיקוד בויסות עצמי (למשל קשב וויסות רגשי), לשינויים בתחושת העצמי (למשל decentering).  במקביל, מחקר מצטבר בתחום החינוך הראה כי התערבויות מיינדפולנס ברמת המורים יכולות להיטיב עם איכויות רבות הרלוונטיות לשלומות המורים (למשל שחיקה וחרדה) ולאקלים הכיתתי. עם זאת, נדרש “מנגנון פעולה” שיכול להסביר את השינויים המיטיבים ברמת המורה, לאור הממצאים המצטברים בתחומי חקר הקוגניציה והמוח, ולקשר בין שני התחומים שלרוב המחקר בהם מתנהל בנפרד. ההרצאה תציג את המודל לפיו מנגנון הפעולה העיקרי הוא השינויים בתחושת העצמי של המורה, כולל ממצאים תומכים ראשוניים ממחקר בבתי ספר ערביים.

על המנחה:
חוקרת מוח וחברת סגל בפקולטה לאוניברסיטת חיפה. מחקרה עוסק בחקר מיינדפולנס ושיטות תרגול אחרות, השפעתן על המוח והתודעה, והרלוונטיות לחינוך ופסיכותרפיה. עומדת בראש התוכנית לתואר שני “חקר החינוך האלטרנטיבי”, וההתמחות לתואר שני “פסיכותרפיה אינטגרטיבית: גוף, נפש, רוח”. מתרגלת משנת 1995 ומנחה תרגול מיינדפולנס מטעם עמותת אור הלב.

27 דצמבר 2021
פסיכולוגיה, מדע ואינטגרציה בתוך הדרך הבודהיסטית- מפגש ראשון

ד”ר אסף פדרמן

מיינדפולנס יום שני 18:00-19:30
more info

איך מתחילים ללכת בדרך ולאן היא מובילה? האם בכלל צריך לתרגל מדיטציה ולמה? מה הקשר בין אתיקה לתרגול?
במפגש נעסוק בהיבטים הפסיכולוגיים והמדעיים של הדרך הבודהיסטית, ואינטגרציה בין נתיביה השונים, דרך הפריזמה המדעית עם דגש על פסיכולוגיה וחקר המוח.

28 דצמבר 2021
למה מיינדפולנס זה לא מספיק: על המעבר ממיינדפולנס להשתוות הנפש (equanimity)”

תומר הרן

מיינדפולנס יום שלישי 19:15-20:15
more info

האם תרגול המיינדפולנס מכוון אותנו למקום של שקט פנימי, יציבות ושלווה? או שאולי הוא דווקא מציע אפשרות של אובדן שליטה, צמצום הגנות ומפגש עוצמתי ופגיע יותר עם החיים? ואם הוא מציע את שתי האיכויות הללו יחד, האם בכלל ניתן למזג אותן? וכיצד הן קשורות?
המילה Equanimity, המתורגמת לעברית כהשתוות הנפש, מבקשת לענות על שאלות אלו. מסיבה זו היא נחשבת לאחד המושגים המחזיקים את המורכבות הגדולה ביותר בפסיכולוגיה הבודהיסטית. בהרצאה נבחן את האפשרות להעמיק ולהעשיר את תרגול המיינדפולנס שלנו בעזרת הבנה של השתוות הנפש ובמיוחד של שתי האיכויות הסותרות (לכאורה) שהיא מבקשת לכלול יחד.

על המנחה:
תומר הרן: פסיכולוג, מורה ליוגה ומדיטציה. מרצה במכון מפרשים ומנחה קבוצות מיינדפולנס. מתרגל את הדרך הבודהיסטית מעל לעשור.

 

 

28 דצמבר 2021
מיינדפולנס וחמלה במרחב הזוגי

גבו וייס

מיינדפולנס יום שלישי 20:30-21:30
more info

הבנת החשיבות של מיינדפולנס וחמלה במרחבי העזרה והצמיחה הנפשית הולכת וגדלה בעשורים האחרונים. גישות אלו עוסקות ביכולת לפתח קשרים מיטיבים גם עם החלקים השונים שבתוכנו וגם עם קשרים עם הזולת. אחד האתגרים המשמעותיים הנו לשמור על הקשבה, הבנה, יציבות ואהבה דווקא בקשר הקרוב ואולי המשמעותי ביותר – הקשר הזוגי המתמשך. מרחב זה מותקף על ידי החלקים החלשים שבנו, ההרגלים והפחדים. במובן זה, התבוננות על מרחב זה מתוך עולם המיינדפולנס והחמלה הנו הכרחי ומאפשר צמיחה ושינויים משמעותיים באיכות החיים והקשר הזוגי המשמעותי.

על המנחה:
פסיכותרפיסט ומטפל זוגי מוסמך-מדריך,
מטפל בבודותרפיה וטיפול ממוקד חמלה (CFT),
מלמד בתכנית לפסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס, בתכנית לטיפול מיני, באוניברסיטת בר אילן ובמרכז “בודותרפיה” ברחובות.
מחבר הספר “בודותרפיה: היסודות המרפאים של אמנויות הלחימה”.
קליניקה פרטית לטיפול זוגי ופרטני.
ראש “דוג’ו נצר סרני” לקראטה שוטוקאן המסורתי. לומד ומתרגל שנים זן בודהיזם רבות מזה שנים רבות.

29 דצמבר 2021
פסיכותרפיית האקומי- השימוש במיינדפולנס ככלי מרכזי לחקירת עומק של הנפש.

איילת גבעתי

מיינדפולנס יום רביעי 19:00-19:45
more info

ההרצאה תעסוק בעקרונות עליהם מושתתת שיטת האקומי, ובדרך בה בעזרת  טכניקת המיינדפולנס נפתחת גישה אל אזורים לא מודעים ואל חומרי הליבה של הנפש. מה שמאפשר עיבוד ושינוי בהמשך הדרך.
ההרצאה תלווה במצגת, דוגמאות מסיפורי טיפול ובהתנסות .

על המנחה:
איילת גבעתי MSW, פסיכותרפיסטית משלבת גישה פסיכודינמית עם גישות גוף-נפש, מטפלת ומורה מוסמכת להאקומי.

 

29 דצמבר 2021
כול מה שרציתם לדעת על מיינדפולנס וטיפול

ניב אידלמן

מיינדפולנס יום רביעי 20:00-21:00
more info

מפגש שיצלול לתוך עולם המיינדפולנס וטיפול, ובו נשאל שאלות (וניתן תשובות) על האפקטיביות של מיינדפולנס בטיפול במגוון רחב של קשיים פיסיים ונפשיים. הקשר בין מיינדפולנס להפחתת מתח נפשי, כיצד משלבים מיינדפולנס בעולם הטיפולי? ומהם האתגרים שעולים?
על המנחה:
פסיכולוג קליני מומחה ומנהל לשעבר של מרפאת שחף להפחתת מתח נפשי במרכז הרפואי שיבא. מטפל בקליניקה בהרצליה ומכשיר מטפלים בהתערבויות מבוססות מיינדפולנס.

30 דצמבר 2021
תובנות מתוך החוויה הישירה – מפגש שני

ראדה ניקולסון

מיינדפולנס יום חמישי 10:00-11:30
more info

במפגשים נחקור את החוויה הישירה שלנו מתוך החיבור בין לימוד, תרגול  לחיי היום יום.
ראדה מלמדת במפגשים שלה את החופש של הלב דרך חקירה ותבונה. במהלך המפגשים נתמקד בשחרור התודעה דרך הבנה של טבע המציאות הלא דואלית. כך שהמפגשים יהיו הזמנה להתבונן על הלימוד והתרגול במהלך החודש, להעמקי, לחקור , להתבונן – ומתוך כך לאפשר לתובנות משמעותיות לעלות.

30 דצמבר 2021
בתשומת-לב, לראות את המציאות

ברוך ושילה שלו

מיינדפולנס יום חמישי 18:45-19:45
more info

מידת האושר שלרשותך, תלויה במידת החירות שבליבך. כדי שדברים יתגלו, עלינו לנטוש את דעותינו עליהם.

על המנחים:
שאילה שליו: מורה למיינדפולנס ודהרמה, שהוסמכה כמורה  על ידי המכובד, מסטר הזן תיך נהאת האן, בפלאם-וילאג’.  מעבירה סדנאות בארץ ובחו”ל, ומנחה קבוצות תרגול.
ברוך שליו: מורה לדהרמה ולבודהיזם, הוסמך כמורה לעל ידי מסטר הזן תיך נהאת האן, רקע: יעוץ, עבודה סוציאלית וליווי רוחני. יועץ לפרטים וארגונים, ומנחה קבוצות. מלמד בארץ ובחו”ל.

 

30 דצמבר 2021
פאנל -ליווי רוחני בצל המוות – “שותפים למסע”

רפי שגב

מיינדפולנס יום חמישי 20:00-21:30
more info

פאנל בהנחיית רפי שגב -עמותת שותפים למסע
מאיגרא רמא לבירא עמיקתא, כך מרגיש אדם שמגלה שהוא או אחד מיקיריו חלה במחלה קשה, או מתמודד עם אחד ממשברי החיים הקשים. החברה המודרנית אינה יודעת איך להתנהג ולהכיל אנשים חולים, זקנים נכים ואבלים.
כאשר המחלה או המשבר מביאים אותנו אל סף המוות, אנו מגלים כי המוות מפחיד ומשתק אותנו ואת יקירינו. גם אלו שבורכו בבני משפחה וחברים תומכים, מוצאים את עצמם מבודדים ומנותקים מאפשרות לשוחח בחופשיות, לכודים במבנים של שתיקה והתעלמות שמייצרים סבל רב.
בשיחה פתוחה נדבר על הליווי ועל הדרך להתמודד עם סוגיות אלו הן כפעילים בעמותה והן כאלו שהתמודדו עם משברים אלו בחייהם.

הפאנל בהנחיית רפי שגב ובהשתתפות: ליאורה פרידמן, שמי אוסטרובסקי, מלכה פלדמן ונועה סינגר

על עמותת שותפים למסע:
עמותת שותפים למסע הוקמה בשנת 2020 אך פעילותה החלה כבר בשנת 2016 במסגרת בית הספר “פסיכודהרמה”, קמפוס “ברושים” באוניברסיטת תל אביב.
שותפים למסע פועלת כדי לתת מענה לכל מבקש, בהתנדבות מלאה וללא תמורה, באמצעות ליווי אישי או קבוצתי.
המלווים בתוכנית הם תלמידי מדיטציה ובודהיזם שהוכשרו לתפקידם בתכנית ייעודית.
תכנית הלימודים נמשכת שנה ומכשירה את התלמידים לליווי ותמיכה באלו המתמודדים עם מחלות קשות, כרוניות וסופניות, במתמודדים עם אובדן, זקנה, ומשברי חיים שונים אחרים.
בנוסף עמותת שותפים למסע פועלת לקידום המודעות לסוף החיים בקרב כלל הציבור ועידוד השיח הציבורי בנושא סוף החיים, תהליכי הפרידה שלקראת סוף החיים, זקנה מיטיבה ותהליכי אבל.
ה”שותפים למסע” אינם מחליפים מטפלים, ואינם מוסמכים להתערב בתהליכים טיפוליים, רפואיים או אחרים. תפקידם להתייצב לצד המתמודדים, ולסייע בידם בהיבטים הרוחניים של ההתמודדות – בחינת ההזדמנויות שמציב המשבר, אפשרות להסתכלות אחרת על המצב, שימוש בחוויה לפתיחת הלב, עשיית שלום פנימי ושלום חיצוני, ועוד.
פעילויות העמותה:
ליווי אישי
קבוצות תמיכה
מפגשים, הרצאות וקורסים

 

מה עוד תלמדו בכנס?

איך מתרגלים מיינדפולנס? ומה הבסיס של הגישה והתרגול?

כיצד תרגול המיינדפולנס משפיע על המוח וגוף שלנו? מהם היתרונות שהוכחות מדעית?

כיצד נשלב מיינדפולנס בתוך החיים שלנו?

כיצד נעזר במיינדפולנס להתמודדויות שונות בקשרים במשפחה, עבודה ומרחבים נוספים?

להעזר במיינדפולנס בהתמודדות עם מתח, דיכאון וחרדה

לטפח יחד עם המיינדפולנס איכויות של יציבות, שקט עמוק, שמחה ואהבה

איך מתרגלים מיינדפולנס? ומה הבסיס של הגישה והתרגול?

כיצד תרגול המיינדפולנס משפיע על המוח וגוף שלנו? מהם היתרונות שהוכחות מדעית?

כיצד נשלב מיינדפולנס בתוך החיים שלנו?

כיצד נעזר במיינדפולנס להתמודדויות שונות בקשרים במשפחה, עבודה ומרחבים נוספים?

להעזר במיינדפולנס בהתמודדות עם מתח, דיכאון וחרדה

לטפח יחד עם המיינדפולנס איכויות של יציבות, שקט עמוק, שמחה ואהבה

עלות הכנס היא לפי רצונך!

כנס המיינדפולנס הישראלי 2021 הינו כנס אינטרנטי שמטרתו לקדם את תחום המיינדפולנס בארץ. הכנס מבוסס על רצון טוב ונדיבות הלב, כך שעלות ההרשמה לכנס הינה לפי רצונכם ויכולתכם ומיועדת למימון הוצאות הכנס. 

מהי קשיבות? (מיינדפולנס)

מיינדפולנס היא איכות תודעתית אשר מסייעת לנו לשים לב מה מתרחש מבלי ששיפוטים או פרשנויות שונות ימסכו אותנו. הגישה מתמקדת  ביכולות של האדם – לעצור,  לזהות, להימנע מתגובה שיפוטית אוטומטית ולשאת מצוקה- ומתוך כך לבחור באופן חופשי ומיטיב יותר.
 התרגול עוזר לנו לשאת את המצוקות וקשיים של חיינו ולהגיב למה שקורה ממקום שקט וצלול.  מדובר בתרגול מנטלי, שמבוסס על חזית המחקר המדעי – והוא מאפשר לנו להגיע לרמות גבוהות יותר של שקט פנימי, חוסן נפשי, יציבות  אמפתיה ואושר. 

כיום יש תיקוף מדעי לכך שהמוח שלנו הוא גמיש ובר-שינוי. מיינדפולנס הוא כמו אימון בחדר הכושר של התודעה, אימון המבוסס על שילוב בין חקר המוח לחקר נפש האדם. הוא מאפשר לנו לשנות את האופן שבו מוחנו קולט את המציאות, מפרש אותה ומגיב אליה.

להרשמה לתוכנית המלאה, אנא הכניסו את פרטים הבאים:

להרשמה לחודש המיינדפולנס הישראלי , אנא הכניסו את פרטים הבאים:

לא מצליחים להתחבר?
אנא כתבו לנו דרך הטופס ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם

כתוב את הכותרת כאן

ראשון בבוקר

בועז עמיחי

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תודה שפנית אלינו.
אנו נבדוק את פנייתך וניצור איתך קשר בהקדם דרך האימייל.