קונסטלציית הצללים
הזמנה למסע מחקר פנימי מעמיק ומתמשך, שבו נלמד להשתחרר ממה שמפעיל אותנו באמצעות חיבור ואינטגרציה עם עולמות הצל שבתוכנו
קבוצה בהנחיית ניר אסתרמן
ימי ה׳ 12:00-13:00
חודש פברואר: צללים של בדידות
במהלך חודש פברואר נפגוש את חווית הבדידות הכואבת
הבדידות, חוויה אישית אך אוניברסלית, נוגעת בכולנו בדרכים שונות.
לעיתים היא מופיעה בעוצמה ועשויה להרגיש כמשא כבד או כגזירת גורל.
אך כשאנו מסכימים לפגוש אותה מקרוב מתאפשר לנו לא רק להבין את שורשיה, אלא גם לגלות בתוכה אפשרות לריפוי, לצמיחה ולחיבור מחודש לעצמנו ולאחרים.
סדרה הכוללת 4 מפגשים 6-27.2.25
ימי ה׳ 12:00-13:00
עלות: 280 ש״ח
הסדרה הינה חלק מקבוצת ״קונסטלצית צללים״ מתמשכת שנפגשת מדי שבוע. בקבוצה אנו לומדים להתבונן במרחבי הרגש שלנו ובתגובות האוטומטיות שמוקרן בצללים שלנו. דרך התהליך אנו מתחברים מחדש, ובאופן חוויתי עמוק ומשנה חיים אל אותם חלקים בתוכנו שזנחנו מזמן.
ניתן להצטרף כיחידה בודדת או להמשיך לאורך זמן עם הקבוצה במנוי חודשי כחלק ממועדון תודעה בריאה.
כשאנחנו לומדים להתבונן בתגובות האוטומטיות שמקורן בצללים שלנו, אנחנו יכולים לצאת ממצב שבו אנחנו מופעלים ללא שליטה או בחירה ואף ללא הבנה של מה קורה לנו, ולנוע אל זיהוי של עצם המופעלות, של מה שמפעיל אותנו ולבסוף, להגיע לעבודת צללים שבה אנו מתחברים מחדש באופן חווייתי, עמוק ומשנה חיים אל אותם החלקים בתוכנו שזנחנו מזמן.
מוזמנות ומוזמנים להצטרף למפגשים בהנחיית ניר אסתרמן בהם נלמד להכיר ולחקור את ארצות הצל שבתוכנו וכיצד הן משפיעות על כל תחום בחיינו ובפרט על מערכות היחסים שלנו. להכיר ולתרגל דרכים חווייתיות, עמוקות ומשמעותיות לעבור ממופעלות לחיבור פנימי ולקבלה עמוקה עצמנו ושל האחר והשונה.
המפגשים יכללו הדגמות, תרגולים, זמנים לשאלות ותשובות ושיח, וככל שהקבוצה תעמיק ותתפתח, נוכל להרחיב ולהעמיק את טווח הנושאים שנוכל לגעת בהם.
בקבוצה נמצאים משתתפים עם ידע קודם בקונסטלציית צללים ומשתתפים חדשים. עם ההרשמה לקורס תקבלו הקלטה של שיעור מבוא בן שעה וחצי. במידה ואין לכם ידע קודם חשוב שתצפו בו לפני ההשתתפות בקבוצה.
מהי עבודת צל?
מסע של ריפוי והשלמה עם חלקים של עצמנו שמזמן זנחנו, אבל אנחנו ממשיכים להגיב אליהם ולכל מי שמזכיר לנו אותם באופן לא מודע. מסע שמזמין אותנו לפגוש את הצדדים השונים של הצל שלנו.
- מה שהדחקנו ואנחנו לא יודעים שנמצא בנו.
- מה שאנחנו מכחישים ואנחנו לא מוכנים ש״יראו לנו״ שנמצא בתוכנו.
- מה שאנחנו דוחים ולא מקבלים בעצמנו באופן עמוק.
- חלקי עצמי, כגון רגשות, יכולות, צרכים, אמונות, מחשבות ועוד.
ממפועלות לחופש ובחירה כשאנחנו לומדים להתבונן בתגובות האוטומטיות שמקורן בצללים שלנו, אנחנו יכולים לצאת ממצב שבו אנחנו מופעלים ללא שליטה או בחירה ואף ללא הבנה של מה קורה לנו, ולנוע אל זיהוי של עצם המופעלות – של מה שמפעיל אותנו – ולבסוף, להגיע לעבודת צללים שבה אנו מתחברים מחדש באופן חווייתי, עמוק ומשנה חיים אל אותם החלקים בתוכנו שזנחנו מזמן.
הקבוצה המתמשכת הזו היא מרחב חוויתי לעבודה וחקירה.
במהלכה נחקור ונכיר מחדש חלקים מודחקים של העצמי דרך לימוד גישת קונסטלציית הצללים, המאחדת את עבודת הצל של יונג עם הקונסטלציה המשפחתית של הלינגר.
עבודת הצללים היא דרך שדורשת אומץ, מזמינה התבוננות פנימית והסכמה לפגוש את מה ש”לא בא לנו” להכיר בכך שהוא נמצא בתוכנו.
קונסטלציית הצללים מביאה למודעות ולאינטגרציה של חלקי הצל באופן תומך, אמפתי ומיודע טראומה, כדי ליצור שלום פנימי שמשתקף במערכות יחסים חיצוניות ובחיים בכלל.
במה עבודת צל תעזור לנו?
- לרפא כאבים מהעבר – להקל את הכאב הפנימי ולאחות שברים ונתקים, דרך חיבור מחודש לעומק הצללים.
- להשיג חופש פנימי ורגשי – להשתחרר מהמופעלויות הלא-מודעות שמנהלות את חיינו.
- להחזיר את תחושת האחדות הפנימית – לשלב בין חלקים שונים של העצמי וליצור הרמוניה פנימית.
- להגביר את החופש שלנו – להיות מי שאנחנו שואפים ומסוגלים להיות.
- לשפר מערכות יחסים – לזהות דפוסים לא-מודעים שמפעילים אותך וליצור חיבור עמוק ומכיל יותר עם אחרים.
- להגביר את הכוחות והיכולות שלנו להתחבר ליצירתיות – להגביב לאתגרי החיים באופן יצירתי, נוכח ומועצם.
- להשיג רוגע ונוכחות מלאה – להפחית את העייפות הנפשית והפיזית שנגרמת מהמאבק ומהפיצול הפנימיים הלא-מודעים.
- להעצים את תחושת החיבור והשייכות הפנימית – להשפיע גם על מערכות היחסים החיצוניות ועל הרווחה הכללית.
מנחה הקבוצה: ניר אסתרמן מטפל, מדריך ומורה בינלאומי לקונסטלציה משפחתית ומערכתית, לעבודת צללים ממוקדת גוף. ב-20 השנים האחרונות, ניר חוקר ומפתח כלים להתפתחות אישית ומקצועית דרך הבנה מעמיקה של המנגנונים הרגשיים, האנרגטיים והנשמתיים, שמשפיעים על מערכות היחסים הבינאישיות והתוך-אישיות שלנו.
פרטי הקבוצה והרשמה
הקורס יתקיים בזום בימי חמישי בשעות 12:00-13:00, בתאריכים 9.1-30.1
לצד השיעורים נקיים קבוצת וואטסאפ שקטה שבה יעלו הודעות ותזכורות לשיעורים.
ניתן להצטרף למפגשים ב2 דרכים –
הרשמה לקורס “צללים של בדידות” בלבד: 280 ש”ח בתשלום חד-פעמי.
ההרשמה כוללת את הקלטות הקורס למשך שלושה חודשים.
או
הרשמה לקורס יחד עם כל עולם התוכן האיכותי והמעמיק של מועדון תודעה בריאה: 330 ש”ח לחודש.
*התשלום הוא בהוראת קבע שניתן לבטל בכל עת.
פרטי הקבוצה והרשמה
הקבוצה תפגש בזום מדי שבוע בימי חמישי 12:00-13:00
השיעורים יוקלטו ותיהיה גישה להקלטות במהלך ההשתתפות בקבוצה.
לצד השיעורים נקיים קבוצת וואטסאפ שקטה שבה יעלו הודעות ותזכורות לשיעורים.
ניתן להצטרף למפגשים ב2 דרכים –
הרשמה למפגשים השבועיים של קונסטלציית הצללים בלבד: 250 ש”ח לחודש.
או
הרשמה למפגשים יחד עם כל עולם התוכן האיכותי והמעמיק של מועדון תודעה בריאה: 330 ש”ח לחודש.
*התשלום הוא בהוראת קבע שניתן לבטל בכל עת.