כשהגבולות נחצים

סדרת הרצאות בנושא פגיעה במרחבים טיפוליים, רוחניים ולימודיים

פאנלים, הרצאות ומפגשי העמקה  עם אנשי ונשות מקצוע מתחום הטיפול הקליני לצד אנשי רוח וטיפול אלטרנטיבי.

מה אנו כפרטים, כאנשי ונשות מקצוע בתחומי הטיפול,  ההתפתחות  והרוח,  וכחברה יכולות ויכולים לעשות כדי לצמצם פגיעה? 
חדר הטיפולים ומרחבים רוחניים  והתפתחותיים הם מהאינטימיים שיכולים להיות, ובחודשים האחרונים צפים שוב ושוב מקרי פגיעה מינית שהתרחשו דווקא שם.
אירועים אלו מאגדים היסטוריה ארוכת שנים של  ניצול יחסי מרות ואמון, בלבול בין רוך לתשוקה, ופגיעה בתוך קשר לא שוויוני. בכך הם מפרים את היכולת לסמוך ולהאמין בידי מי שמופקדים על בריאות הגוף, הנפש והמיינד שלנו.   פוצעים  את הפרט ומהדהדים כאב ופגיעה בקהילה שלמה.
יצרנו את סדרת ההרצאות הללו מתוך אחריות אישית, מקצועית וחברתית.  יש לנו אחריות על מה שקורה סביבנו, ויש לנו יכולת להשפיע. והכוונה הינה  לדון ולהעמיק בדרכים השונות שנוכל להשפיע ולצמצם פגיעה.

מהי הדינמיקה של פגיעה, חשיפה, ריצוי, האשמה, בלבול וכאב?
 מהם מגוון הקולות שבמרחב, החשיבות שלהם וכיצד להתערב בתוך קהילה?
מהי האחריות המוטלת על מטפלים ומטפלות, מורים ומורות רוחניים, מנחים ומנחות – האמונים על ריפוי, תמיכה וגדילה?

סדרת ההרצאות נוצרה בשיתוף עם תוכנית הלימודים לטיפול מיני- אונ’ חיפה ועם מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית.

9 פאנלים :

דינמיקה של פגיעה

בחודשים האחרונים אנחנו שומעים שוב ושוב אודות פגיעות מיניות המתקייימות באחד מן המרחבים הכי אינטימיים שיכולים להיות: חדר הטיפולים. בפאנל ננסה להבין את ההשלכות ההרסניות, המבלבלות והמטרידות של מקרים אלו על נפגעים ונפגעות, על אמון בין מטפלים למטופלים, ועל תפיסות קליניות של העברות אירוטיות ושחזורים.

בהשתתפות:

ד”ר טל פלג-שגיא – מנחת הפאנל: פסיכולוגית קלינית ומטפלת מינית. חברת ועד האגודה הישראלית לטיפול מיני (איט”ם). מומחית לטיפול בטראומה, מטפלת ב-EMDR, ACT, ו-EFT. 

ד”ר עומר לנס: ראש אשכול לימודי משפחה בתואר השני במכללה האקדמית תל חי. מנהל שותף בביה”ס לפסיכותרפיה “דעת”. 

גיא עינת: קרימינולוג ומשורר. מטפל בעברייני מין, מכורים למין ונפגעי טראומה מינית. מכשיר מרכזים טיפוליים לילדים ובני נוער עם התנהגות מינית פוגעת.

גאולה פלדמן: MSW עובדת סוציאלית קלינית.מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטפלת מינית מוסמכת ומדריכה בטיפול מיני.

גברים מסתכלים מחדש על המציאות

האירועים האחרונים של פגיעות מיניות וניצול יחסי מרות, מתורגמים פעמים רבות בשיח החברתי, התרבותי וטיפולי לקיטוב פשטני של טוב ורע. עבור גברים רבים המפגש עם אשמה, פחד וגבריות רעילה הוא מכווץ ומאיים. בפאנל ננסה להקשיב למורכבויות של גברים, מטפלים, מנחים, מרצים, אבות, בנים, אחים, בני זוג, שרוצים לסלול עבור עצמם דרך אחרת ולבנות בתוכם וסביבם, גבריות אחרת.

 

בהשתתפות:

ליאון רוזנברג – מנחה הפאנל: מנחה טלויזיה ומנחה מעגלי גברים. בן 48, אב לשתי בנות, נשוי 15 שנה.

ד”ר דן פולק: מטפל מיני, מטפל באמנות, מדריך ומרצה

גבי ניצן: סופר ומנחה סדנאות ישראלי. חוקר חופש אישי ותודעתי, שמחת חיים, עונג ואהבה.

עומרי גולד: מרפא בעיסוק, עו”ס ומטפל מיני מוסמך. מדריך צוותים חינוכיים וטיפוליים בנושא של מיניות ומוגבלויות.

רועי סמנה: פסיכולוג קליני מומחה, מרצה בתוכנית לפסיכותרפיה של מרכז ויניקוט,בביה”ס “תמורות” באונ’ בר-אילן ובתוכנית להכשרת מטפלים מיניים בביה”ח שיבא. 

תמיר אשמן: מנהל הפורום ללימודי גברים, ומנהל אקדמי של התוכנית ללימודי גברים באונ’ תל אביב, מומחה בתחום הטיפול בגברים ובאלימות במשפחה. 

בשיח הציבורי על פגיעות מיניות מתעוררת הרבה פעמים סערה, שבה נשמעים הקולות השונים המבטאים גישות ותחושות שונות של חברות וחברי הקהילה ביחס למקרה. לא פעם מתגלים קונפליקטים והשיח הופך לסוער ופוגעני. בפאנל נתבונן בתפיסות ובעמדות השונות וננסה להבין יחד מה נמצא מעבר למילים ומה יכול להיווצר מתוך המפגש המשותף והקשבה מהלב לקולות השונים. 

תאריך: יום ב’, 2.8, 20:00

בהשתתפות:

שאנייה כהן בן חיים – מנחת הפאנל: מנחה קורסים וסדנאות של תקשורת מקרבת,  מטפלת ומלווה זוגות ויחידים בתהליכי ריפוי וחיבור. מנחה מסעות בטבע וקורס הכשרה למנחי מסעות בטבע.

ארנינה קשתן: אשת-חזון, מנטורית ומנחה בינלאומית מבוקשת להתמרת תודעה ויחסים, יוצרת שיטת “המצפן” .ותיקת המנחות המוסמכות בארץ בתקשורת מקרבת לא-אלימה.

דפנה איזנרייך: פעילה חברתית ואשת חינוך, בוגרת תואר שני בלימודי מגדר. רכזת דיגיטל ותוכן במרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ת”א .

יותם קונסטנטיני: יו״ר עמותת אסל״י – גברים אומרים לא לאלימות נגד נשים.מרצה על הקשר בין הבניית גבריות לאלימות נגד נשים.

יעל טל פואה: ראש תחום חינוך והסברה באיגוד מרכזי הסיוע בישראל. דוקטורנטית למגדר בבר-אילן

לילה קמחי: מלמדת מדיטציית מיינדפולנס, ויפאסנה ודהרמה מזה שני עשורים בארץ ובחו״ל, בריטריטים, קורסים, ובמסעות רוחניים. 

רותם אלוני: מתמחה בייצוג נפגעות ונפגעי פגיעה מינית בהליכים משפטיים.

שי אור: אב לשלושה, יוצר גישת “הורות כמעשה ניסים”, מטפל מזה 25 שנה, מנחה הורים, מכשיר מטפלים .

מגע בטיפול המיני

קיימות מגוון גישות ודרכים לטיפול מיני. חלקן ממוסדות באקדמיה עם דרישה לתואר שני טיפולי מוכר, הכשרה תיאורטית לצד התמחות מעשית, והתבססות על טיפול בדיבור ללא מגע. לצד זאת קיימים מטפלים ומלווים מיניים בעלי תיאוריות ופרקטיקות שונות, חלקן מהמזרח וחלקן כתורה שנרכשה במסעות חייהםן ובליווים שעשו עם מורים רוחניים, ובתוכם גם משתמשים בטיפול באמצעות מגע, כגון עיסויים של איברי המין , טיפול בסרוגייט בליווי והדרכה של מטפל.ת ועוד. בפנל זה נציף שאלות ודעות בגין האתיקה המקצועית של הגישות השונות, כמו גם רווח והפסד מתהליך טיפול שכולל מגע לעומת תהליך טיפול ללא מגע. 

תאריך: יום ה’, 29.7, 20:00

בהשתתפות:

רחלי ראובני – מנחת הפאנל: עו”ס קלינית, מטפלת מינית מוסמכת, מנהלת תכנית דו שנתית ללימודי טיפול מיני באונ’ חיפה. רכזת אקדמית בתכנית הלימודים בטיפול מיני באונ’ תל אביב.

פרופ’ רפי חירותי: רופא מומחה בשיקום ומטפל מיני מוסמך – אבחון, יעוץ וטיפול, בעל תעודת מוסמך בטיפול מיני (סקסולוגיה) מטעם האגודה הישראלית לטיפול מיני, ידוע כמומחה בעל ניסיון באבחון ובטיפול במגוון הפרעות בתפקוד המיני.

ד”ר רונית אלוני: M.A עם התמחות בשיקום מיני ובטיפול מיני ו-PhD בשיקום מיני לנפגעי מוח טראומטיים. מקימת היחידה לשיקום מיני בבית לוינשטיין,בעלת מרפאה פרטית לטיפול מיני כ-30 שנה.

אנדי איפרגן: עו”ס, פסיכותרפיסטית ומטפלת מינית מוסמכת, יו”ר ועדת הסמכה של האגודה הישראלית לטיפול מיני (איט”ם). ראש תחום עבודה סוציאלית במחלקה לפסיכיאטריה ,סורוקה. 

מעוז יעקב: סקסולוג, בעל תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, ולימודי המשך בטיפול מיני. מרצה ומטפל למיניות מעצימה, מוביל את תוכנית ההכשרה  של בית ספר אישתר.

נגה מיבר: M.A, מובילת תוכנית ההכשרה בליווי תהליכים במיניות עם מעוז יעקב. מטפלת, מורה בכירה ומסמיכת מטפלים בהתמקדות (FC) מטעם המכון הבינ”ל להתמקדות בניו יורק.

רוני ארז: מדריכת אורגזמות, מפתחת “שיטת הגל”, מאסטר בNLP ובדמיון מודרך.

המרצים בבכנס

הגוף המיני בטיפול רפואי

בשנים האחרונות גוברת המודעות לצורך ברגישות  במפגש הרפואי, בדגש על טיפול רפואי באזורים אינטימיים. רופאים/ות וגם מטופלים/ות מוצאים את עצמם בסיטואציות בהן יש צורך להתאים את הגישה מחדש, באופן שיאפשר  רגישות מרבים לסיטואציה. במושב זה נרצה לדבר על המתח הקיים במפגש הרפואי ולהציע נקודות מבט שונות על מגע באזורים אינטימיים כחלק מהטיפול הרפואי. נחשוב יחד כיצד ניתן להטמיע אסטרטגיות וגישות מניסיון בשטח לא.נשי טיפול.

תאריך: יום ה’, 5.8, 20:00


בהשתתפות:

שרון אורשלימי – מנחת הפאנל: דוקטורנטית לניהול מערכות בריאות , חוקרת בריאות מינית , והמפגש שבין פמיניזם, רפואה ומיניות.

ד”ר גיל מאייר: סגן מנהל המחלקה האורולוגית ומנהל השרות לאורולוגיה תפקודית במרכז הרפואי בני ציון בחיפה. 

ד”ר דניאלה מזור: עו’ס ומטפלת מינית מוסמכת. מזכ”לית איט”ם- האגודה הישראלית לטיפול מיני. מרצה וחוקרת בתחום של מיניות ומוגבלות. 

ד”ר מיכל לוריא: גינקולוגית ומטפלת מינית מוסמכת. יו״ר היל״ם, החברה הישראלית להפרעות בתפקוד המיני. מנהלת המרכז לבריאות מינית בהדסה הר הצופים ומנהלת שותפה של מרכז רותם – המרכז הישראלי לטיפול מיני.

לאה טנא: פיזיותרפיסטית לשיקום רצפת האגן, מרצה בנושא רצפת האגן באוניברסיטת בן-גוריון.

מיכל רוזן: מיילדת ומרצה, מייסדת ׳קוּרָה׳ – קליניקה וקהילה לנשים בתל אביב, מנחה את הפודקאסט “באות לעולם”.

ממי טו לפוליטיקלי קוראת - הכוח של המדיה החברתית

בדינמיקה של פגיעות מיניות והטרדות מיניות, האפור הוא נרחב והעול המוטל על המתלוננות כבד. חובת ההוכחה לפגיעה מעיב על בריאותן הנפשית, מערכת האכיפה איננה רגישה דייה לספק להן מענים ומטחנות הצדק טוחנות לאט ולעיתים אינן מספקות כלל מענה. דווקא מתוך הוואקום שנוצר, בוחרות נשים להעלות על נס את הפגיעה שלהן במדיה, בקבוצות פייסבוק, מתוך אמונה שכך יוכלו למנוע את הפגיעה הבאה וגם להעביר את הבושה צד. לא עוד פנים מטושטשות, אלא עדויות אישיות, תמונות חשופות, והמון תמיכה וחיזוק ברשת. המורכבות של השיח במדיה דיגיטלית משאיר את הנפגעות לעיתים ללא סעד רגשי, ללא הגנה משפטית וללא פיצוי, מקטב את השיח, ועשוי לעורר כאב וטריגר בנפגעות שאינן מצליחות לעמוד בציפיות להיחשף. בדיון ננסה להבין את המורכבויות, היתרונות, החסרונות והעוצמה שבחשיפה ושיח אזרחי ער. 

תאריך: יום ד’, 4.8, 20:00

בהשתתפות:

לי ראובני – מנחת הפאנל: מדריכה ומטפלת מינית מוסמכת, מטפלת זוגית בשיטת EFT. בעלת טור בעיתון הארץ בדיגיטל, מין זה שאיננו אחד.

יעל אפריאט: רכזת סיוע במרכז סיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית תל אביב, בוגרת תואר שני בלימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל אביב.

שני קדר:פסיכותרפיסטית גופנית (בהתמחות), כותבת התחקיר על ארז ארג׳ונה בפוליטיקלי קוראת, פעילה בנושאי אתיקה טיפולית ויחסי כוח. אקטיביסטית בשדה המגדרי יותר מ-20 שנה.

נרקיס אלון: יזמת חברתית שזכתה להכרה מקומית ובינלאומית, יוצרת תוכן ומנחה סדנאות על מנהיגות נשית וחיבור גוף-נפש בארגונים ומוסדות אקדמיים בארץ ובעולם. יוצרת, מגישה ומנהלת קהילה של הפודקאסט ״משחקות באש״ על מיניות בריאה. מייסדת שותפה בארגון ״דאבל.יו״, שמעודד נשים להוביל יוזמות חברתיות ועסקיות עם תמיכה קהילתית.

נמרוד תם אורן: מטפל מדריך למטפלים, ומורה למדיטציה ותנועה. עובד בקליניקה עם טראומות מורכבות, חרדה ודכאון, קשיים פסיכופיסיים, עזרה ביחסים ובזוגיות, וכן שיפור חיים, התפתחות והגשמה. מטפל רבות בנפגעי.ות תקיפה מינית על כל סוגיה. בא מרקע של עבודת גוף, כמורה ליוגה, תנועה, ריקוד ואילתור, רואה בזה חלק בלתי נפרד מתהליך הריפוי והחיבור-מחדש לגוף שנפגע והתנתק.

אודליה כרמון: יועצת תקשורת אסטרטגית וקשרי חוץ. היתה יד ימינם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואישים פוליטיים נוספים. הייתה עדת השיטה המרכזית במשפטו של משה קצב. כתבה את עבודת התזה שלה בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית בנושא “תגובה מושהית להטרדה מינית במקום העבודה”.

איך והאם לחנך למוגנות, ביטחון, גבולות ותמרורי אזהרה?

בניסיון לצמצם פגיעה עולה שאלה משמעותית: האם וכיצד לחנך למוגנות מינית, והאם חינוך שכזה יכול להיות אפקטיבי בצמצום פגיעה, או שהוא בעצם מעביר את האחריות לדבר לנפגע.ת? האם הוא עשוי לייצר קונוטציה שלילית אודות מיניות? בפנל זה, נדון בשאלות מהותיות אלו ובדרכים בהן ניתן ליצור שיח מקדם למוגנות מינית לצד מיניות בריאה.

תאריך: יום ה’, 12.8, 20:30

בהשתתפות:

רחלי ראובני – מנחת הפאנל: עו”ס קלינית, מטפלת מינית מוסמכת, מנהלת תכנית דו שנתית ללימודי טיפול מיני באונ’ חיפה. רכזת אקדמית בתכנית הלימודים בטיפול מיני באונ’ תל אביב.

ד״ר חן קצביץ’ פרסלר: חוקרת מיניות בגיל ההתבגרות; מנחה למיניות מיטיבה, מניעת אלימות מינית וקידום שוויון מגדרי; כותבת מדור חינוך למיניות מיטיבה ב’הארץ’.

מרגנית נצן ארז:אמא לשלשה, יועצת ומלווה הורים, צוותי חינוך ונוער. מפתחת השתלמויות, הכשרות ותכניות הדרכה בין מיניות מיטיבה למניעת פגיעה. מכשירה מנחי ומנחות סדנאות מיניות לנוער. אחראית תוכן וליווי מקצועי במערך ההרצאות: “100% אחריות – מדברים עם הילדים שלנו על מיניות בריאה”. שותפה להקמת סניף “דלת פתוחה” במוא”ז מנשה – רשת ייעוץ לנוער והורים.

סנדי בשרטי קורדובה: אמא, אחות בריאות הציבור שעסקה בקידום בריאות בכלל ובריאות מינית בפרט. מנחת קבוצות ומחנכת למיניות בריאה.

לי ראובני: מדריכה ומטפלת מינית מוסמכת, מטפלת זוגית בשיטת EFT. בעלת טור בעיתון הארץ בדיגיטל, מין זה שאיננו אחד.

רן בראון: מייסד ומנהל “מכון מתבגרים”. מומחה לתרבות הבילוי והפנאי של בני נוער, התנהגויות סיכוניות וחינוך למיניות בריאה.

שיח מורים – קונטקט ומגע – אתיקה וגבולות

המרחב של קונטקט אימפרוביזציה כולל בתוכו מרחב של תנועה, חופש, חקירה, וביטוי אישי בתנועה ובמגע. מרחב שיש בו מקום לכל ההיבטים שבנו. ובו בעת – ההזמנה לחופש וחקירה יכולה ליצור לעיתים מצבים של חציית גבול ופגיעה. בין אם היא מכוונת, ובין אם היא נובעת מבדיקת גבולות אישיים, חוסר רגישות, או אי הבנת הטכניקה. בפאנל הזה נדבר על גבלות האתיקה, וכיצד אפשר לממש את התנועה הטבעית שלנו בלי לפגוע באחר/ת? בתוך זה, גם מהו תפקיד המנחה למנוע פגיעה?

תאריך:
יום ד׳ 18.8 בשעה 20:30 

בהשתתפות:
אילנית תדמור – יוצרת עצמאית, כוריאוגרפית, מרצה, חוקרת ומורה בארץ ובעולם. מלמדת אימפרוביזציה וקונטקט כפלטפורמה לתהליכי שינוי והתפתחות דרך עבודת גוף ותנועה וליצירת תקשורת אחרת בין פרטים, בין קהילות, בין אוכלוסיות.
יוצרת עצמאית. משנת 1997 העלתה כ-34 פרויקטים בארץ ובחו”ל, יצירות סולו, דואטים ויצירות ללהקות שונות על במות מחול בארץ. בשנת 2005 הקימה את סטודיו PLAY, בית ספר עצמאי לאימפרוביזציה בתנועה לקהל הרחב כמו גם לאמנים ורקדנים.

משנת 2015 מעבירה קורס להכשרת מורים ומנחים לאימפרוביזציה בתנועה, והכשרות למטפלים כיצד לשלב תנועה בחדר הטיפול. מ-2012 ועד היום עובדת בשיתוף פעולה עם הכוריאוגרפית הערבייה ראבעה מורקוס, בהובלת פרויקטים תנועתיים-מחוליים ובהקמת “גשרים”: קבוצת נוער ערבי יהודי רוקד. בין השנים 2016-19 מנהלת אמנותית של פרויקט “רקדן/ית בקהילה”, פרויקט של משרד התרבות והספורט. ב- 2015 הרצתה במסגרת TED ישראל על “אימפרוביזציה כדרך חיים”. מזה 12 שנה מעבירה סדנאות “הילינג דאנס” לקהל הרחב, וריטריט של 5 ימים, של מדיטציה ותנועה בפארוס, יוון. לאחרונה נבחרה אילנית לייצג את תחום המחול במועצה לתרבות ואומנות, שמייעצת לממשלה בנושאי תרבות. מעבירה מפגשי ייעוץ אישיים למורים ומטפלים.

שרון גל – רקדנית יוצרת, מעצבת תנועה וכוריאוגרפיה בתיאטרון (הבימה, הקאמרי, בית לסין).מורה לקונטקט אימפרוביזציה בפקולטה לאומנויות בסמינר הקיבוצים. בוגרת מצטיינת לתואר שני בתוכנית הבינתחומית לאומנויות באוניברסיטת ת״א. חוקרת תחומי התנועה היצירה והאלתור מתוך מפגש אנושי.

עידו צדר – מתרגל ולומד קונטקט אימפרוביזציה ומחול עכשווי משנת 1999, ומלמד משנת 2006. הוא לימד בתל אביב, ניו יורק, קליפורניה, אוניברסיטת ג׳קסונוויל, וורשה, גרמניה וצרפת. ב-9 השנים האחרונות הוא מלמד שיעורים שבועיים של קונטקט ושל אימפרוביזציה, ומארח ג׳אם חודשי בסטודיו נעים בתל אביב. מאז 2008 עידו רוקד ויוצר במחול עכשווי. הוא הופיע כרקדן בישראל, גרמניה, ארמניה, וסין, ועבודותיו עלו בניו יורק ופולין. עבודתו ״מרחק מתאים״ זכתה בפרס שלישי ופרס חביב הקהל בתחרות זאווירווניה, וורשה, פולין. עידו השלים 3 שנות לימוד של שיטת גרינברג וליווה מספר אנשים בתהליכים אישיים. הוא בעל חגורה שחורה דאן 2 בג׳וג׳יטסו ואף לימד ילדים ומבוגרים. בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ומועמד לתואר שני במחול. יזם בחיבור בין טכנולוגיה לפסיכולוגיה וגוף – www.anicca.world

ערב עדויות – נשים וגברים שנפגעו במרחבים טיפוליים ורוחניים

שיחה רגישה בגוף ראשון של נפגעות ונפגעי פגיעה במינית במרחבים טיפולים ורוחניים. נשמע את הקולות, רצונות, כאבים, חלומות ומה חשוב להן ולהם, ואיזה מסר הן/ם רוצות/ים להעביר. בהנחיית הדס פורת, עובדת סוציאלית, מטפלת מינית מוסמכת ורכזת אקדמית של התוכנית ללימודי טיפול מיני באונ’ חיפה.

תאריך:
יום ב׳ 16.8 בשעה 20:00

בהשתתפות:
הדס פורת  -מנחת הפאנל: עובדת סוציאלית, מטפלת מינית מוסמכת ורכזת אקדמית של התוכנית ללימודי טיפול מיני באונ’ חיפה. בעלת קליניקה פרטית בקיבוץ עין כרמל וחברת צוות במרפאה לבריאות מינית בבית החולים ‘הלל יפה’ חדרה.
עדיאל בר שאול – עובד בתחום האופטיקה ועוסק באופן עצמאי בתחום של מוגנות ומודעות בנושא של פגיעות מיניות. מעביר הרצאות ומלווה נפגעים ונפגעות בשלבים הראשוניים. 
טל קרן כץ – פסיכותרפיסטית רגשית. בעלת קליניקה בהוד השרון. מלווה אנשים ליצירת מיניות שופעת, מטפלת בנפגעי תקיפה מינית. פיתחה שיטה להעלמת התקפי חרדה ומטפלת בילדים דרך ההורים שלהם.
נחום פצ’ניק – תושב גוש עציון. נשוי + 4 מטפל ברוח “האקומי”. מנחה סדנאות “היזכרות” לגברים. משורר, כותב ורץ למרחקים ארוכים.

הקלטות הכנס


VOD

סדנה-מהתגוננות למוגנות – כלים לבניית תוכנית מוגנות לאחר פגיעה

גיא עינת
קרימינולוג ומשורר. מטפל בעברייני מין, מכורים למין ונפגעי טראומה מינית. מכשיר ומלווה מרכזים טיפוליים לילדים ובני נוער עם התנהגות מינית פוגעת.
VOD

“מה קרה כשהפסיכיאטר רצה לעשות לי הרפייה” – שיתוף מהשטח אודות המשוכות בניסיון לייצר אמון בחדר הטיפולים

ליאור גל כהן
M.A. מנחת קבוצות ויועצת ארגונית
VOD

שיח מורים – קונטקט ומגע – אתיקה וגבולות

אילנית תדמור,שרון גל,עידו צדר
VOD

ערב עדויות – נשים וגברים שנפגעו במרחבים טיפוליים ורוחניים

הדס פורת
VOD

על הדינאמיקה של פגיעה נפשית בטיפול, הוראה והנחיה

מאיה אייזן
דרמה תרפיסטית, בוגרת לימודי פסיכולוגיה קלינית של הילד
VOD

גבולות בחינוך מיני

לי ראובני
מדריכה ומטפלת מינית מוסמכת
20:30-21:45 12.08

איך והאם לחנך למוגנות, ביטחון, גבולות ותמרורי אזהרה?

רחלי ראובני,ד”ר חן קצביץ פרסלר
VOD

ממי טו לפוליטיקלי קוראת – הכוח של המדיה החברתית

VOD

הגוף המיני בטיפול רפואי

שרון אורשלימי,ד”ר גיל מאייר,ד”ר דניאלה מזור,לאה טנא,מיכל רוזן
VOD

מגע בטיפול המיני

רחלי ראובני
VOD

גברים מסתכלים מחדש על המציאות

גבי ניצן,ליאון רוזנברג,עומרי גולד,רועי סמנה,תמיר אשמן
VOD

דינמיקה של פגיעה

ד”ר טל פלג שגיא,גיא עינת,ד”ר עומר לנס,גאולה פלדמן
VOD

אתיקה – הבסיס ההכרחי בקשר הטיפולי

רותם מידן
פסיכותרפיסטית, בעלת תואר שני והכשרה בפסיכותרפיה סומאטית
VOD

ה-מיטו שלא מדברים עליו – נערים, פגיעה מינית ומניעה

ד”ר ירון שוורץ
ד"ר, מומחה לגבריות, מגדר וחינוך
VOD

זכותי על גופי- האמנם? גבולות של מגע בטיפול בילדים וצעירים עם מוגבלות- מתיאוריה לפרקטיקה

ד”ר דניאלה מזור
עו'ס ומטפלת מינית מוסמכת, מרצה וחוקרת בתחום של מיניות ומוגבלות
VOD

על חניכה של בנים למיניות – כש metoo ו mentoo נפגשים

תמיר אשמן
מנהל הפורום ללימודי גברים באוניברסיטת תל אביב, מומחה בתחום הטיפול באלימות במשפחה וטיפול בגברים
VOD

חמלה וסליחה בתוך גבולות האפשר

לילה קמחי
מלמדת מדיטציית מיינדפולנס, ויפאסנה ודהרמה
VOD

מעבר למילים- התבוננות בקולות השונים בשיח הציבורי על פגיעות מיניות

שאנייה כהן בן חיים,לילה קמחי,ארנינה קשתן
VOD

זרים הם לא אנשים רעים

אניה מילר הלל
מרפאה בעיסוק התפתחותית ומחנכת למיניות בריאה
VOD

מגע באברי המין בחדר הרופא.ה

ד”ר מיכל לוריא
רופאת נשים ומטפלת מינית מוסמכת
VOD

משיכה מינית בין מטפלים למטופלות – לעצור בזמן!!

ד”ר רונית אלוני
טיפול ושיקום מיני וזוגי וטיפולי סרוגייט, מרפאת אישי והמרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אונ' ת"א
VOD

מבנים טראומגניים יחודיים של פגיעה מינית בילדות- עקרונות טיפול

פרופ’ רחל לב ויזל
פרופסור לעבודה סוציאלית וראש מרכז המחקר לטיפול באמצעות אמנויות על שם אמילי סגול
VOD

להרחיב את המִיןעָד

ד”ר דן פולק
מטפל מיני, מטפל באמנות, מדריך ומרצה
VOD

רצף המוגנות המינית

סנדי בשרטי קורדובה
מנחת קבוצות ומחנכת למיניות בריאה, אחות בריאות הציבור, תלמידת תואר שני בלימודי משפחה
VOD

אימוץ והדיפה של התסריט המיני הפורנוגרפי: התמקמות של נערים מול תסריט מיני פוגעני

ד”ר חן קצביץ פרסלר
ד"ר, חוקרת מיניות בגיל ההתבגרות, מנחה למיניות מיטיבה, מניעת אלימות מינית וקידום שוויון מגדרי
VOD

בלבול בין שפת הרוך לשפת התשוקה

ד”ר עומר לנס
ראש אשכול לימודי משפחה בתואר השני במכללה האקדמית תל חי
VOD

היבטים גבריים בתוך זוגיות בצל טראומה

מעוז יעקב
סקסולוג, M.A עו"ס, מוביל תוכנית הכשרה לליווי תהליכים במיניות
VOD

להאיר על החושך: מבט לעולמו הפנימי של הפוגע- מפגש העמקה בעקבות הפנאל דינמיקה של פגיעה

גיא עינת ועינב יולביץ’
קרימינולוג ומשורר, ופסיכולוגית קלינית מומחית
VOD

מֵעבר לטראומה – קסם החמלה- מפגש העמקה לקראת הפאנל מכעס ועד חמלה- מגוון הקולות בשיח הציבורי ובקהילה

ארנינה קשתן
אשת-חזון, מנטורית, ומנחה בינלאומית להתמרת תודעה ויחסים
09:30-10:30 22.11

מניעת אלימות מינית במערכת החינוך: מהתעלמות להתערבות אקטיבית

רוני ברגר
VOD

הסיפור שלך חשוב

יעל שרר, פרופ’ כרמית כץ וד”ר נאדיה מסראווה
VOD

לספר על פגיעה זה לשון הרע? שיח על מוגנות בחברה דתית וחרדית

רחל גוטמן
VOD

מחינוך לסיוע- כלים ראשוניים להתמודדות עם פנייה על פגיעה מינית

אריאלה פרטיג
VOD

ללא פילטר: פגיעה מינית ומרחב בטוח במרחב המקוון

יעל אפראיט
12:00-13:30 01.11

ניצול ופגיעה מינית בכתות מיסטיות וקבוצות סמכותניות

גבי זהר
VOD

כולנו שומרי הסף – מניעת אובדנות בקרב נפגעי תקיפה מינית

ענת קלומק ברונשטיין
11:00-12:30 28.10

הפגיעה המינית כפגיעה משפחתית – איך יוצאים מזה

נירית ויסברוד
VOD

על פוגעים ונפגעים- טיפול ותמיכה בילדים ונוער שפוגעים

גיא עינת
VOD

טיפול בטראומה באמצעות חומרים פותחי תודעה

ד”ר קרן צרפתי
VOD

פסיכותרפיה גופנית מינית

נגה מיבר
M.A. מכשירה מלווי תהליכים במיניות דרך פסיכותרפיה גופנית

הרצאות מוקלטות מתוך הכנס לחינוך מיני מיטיב

עוצרות התוכנית

טמפלט-לפאנל-09.png

רחלי ראובני

עו”ס קלינית, מטפלת מינית מוסמכת, מנהלת תכנית דו שנתית ללימודי טיפול מיני באונ’ חיפה. רכזת אקדמית בתכנית הלימודים בטיפול מיני באונ’ תל אביב

לי ראובני

מדריכה ומטפלת מינית מוסמכת, מטפלת זוגית בשיטת EFT. בעלת טור בעיתון הארץ בדיגיטל, מין זה שאיננו אחד

להרשמה לתוכנית המלאה, אנא הכניסו את פרטים הבאים:

לא מצליחים להתחבר?
אנא כתבו לנו דרך הטופס ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם

כתוב את הכותרת כאן

ראשון בבוקר

בועז עמיחי

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

תודה שפנית אלינו.
אנו נבדוק את פנייתך וניצור איתך קשר בהקדם דרך האימייל.